Βγήκε ο στρατός για να μαζέψει τα σκουπίδια

Βγήκε ο στρατός για να μαζέψει τα σκουπίδια
Περίπου 4.100 τόνοι απορριμμάτων έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της Νάπολης, όπου η ιταλική κυβέρνηση έστειλε σήμερα στρατιώτες, για να αντιμετωπίσουν την κρίση, η οποία συνεχίζεται, παρά το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης που τέθηκε σε εφαρμογή στα τέλη του 2009.

Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, οι πυροσβέστες κλήθηκαν να σβήσουν 28 πυρκαγιές που ξέσπασαν στους σωρούς των σκουπιδιών.

Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο ανησυχητική, καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, κάνοντας αφόρητη την ατμόσφαιρα σε κάποιους δρόμους, ενώ αυξάνεται και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, συνεργεία της πόλης έριξαν απολυμαντικό υγρό στους σωρούς των απορριμμάτων.

Παρά τις συνεχείς υποσχέσεις των τοπικών Αρχών και της ιταλικής κυβέρνησης, τα σκουπίδια έχουν συσσωρευτεί τις τελευταίες ημέρες στη Νάπολη, έπειτα από μία περίοδο σχετικής ομαλότητας από τα τέλη του 2010 έως τις αρχές του 2011.

Σημειώνεται, δε, ότι στα τέλη Νοεμβρίου ο  πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είχε δεσμευθεί ότι το πρόβλημα των απορριμμάτων θα λυθεί άμεσα, ενώ στις 26 Νοεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ζητήσει από τη Ρώμη, με την απειλή επιβολής προστίμων, να προχωρήσει στον σχεδιασμό ενός νέου συστήματος επεξεργασίας των απορριμμάτων στην περιοχή της Νάπολης.

Η ιταλική κυβέρνηση υιοθέτησε μία απόφαση για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή κέντρων επεξεργασίας και καύσης απορριμμάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011, 16:48