Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση του θανάτου του Michael Jackson, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun»,  άτομα του στενού φιλικού περιβάλλοντός του περιγράφουν τον βασιλιά της pop ως έναν άνθρωπο βυθισμένο στα ναρκωτικά, την παράνοια και τα χρέη.

Όπως αποκαλύπτει το εν λόγω δημοσίευμα, ο μεγάλος star ήταν εμφανώς τρομοκρατημένος κατά το τελευταίο διάστημα της ζωής του, ενώ συνεχώς επαναλάμβανε ότι, αν δεν πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες για τον ερχόμενο μήνα συναυλίες, θα τον σκοτώσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ισχυρισμούς ανθρώπων του περιβάλλοντός του, η ψυχική υγεία τού τραγουδιστή είχε κλονιστεί τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, ώστε να τον παρακολουθεί ψυχίατρος.

Το εξασθενισμένο σώμα του τελικά κατέρρευσε, καθώς αποδυναμώθηκε περισσότερο από τις εξαντλητικές πρόβες για τις συναυλίες του στο Λονδίνο.

Όπως υποστήριξε φίλος του εκλιπόντα star, «ο ίδιος ισχυριζόταν ότι τον είχαν στριμώξει στη γωνία, ενώ εξέφραζε διαρκώς έναν παράλογο φόβο ότι θα πέθαινε ή ότι θα τον σκότωναν αν δεν έκανε τις συναυλίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έλεγε συνέχεια ότι πρέπει να κάνει τις συναυλίες γιατί χρωστάει πάρα πολλά λεφτά. Ωστόσο, τη στιγμή που τα έλεγε αυτά, το σώμα του άρχιζε να πέφτει, καθώς βυθιζόταν όλο και πιο πολύ, εξαρτημένος από τα ναρκωτικά» κατέληξε.

Σύμφωνα με άλλο πρόσωπο του οικείου περιβάλλοντός του, «ο Michael υπέγραψε τη θανατική του καταδίκη όταν συμφώνησε για τις συναυλίες στο Λονδίνο. Δεν ήταν ικανός να τις πραγματοποιήσει, ούτε σωματικά, ούτε πνευματικά».

«Οι συνεργάτες του αγχώνονταν από τις συνεχείς ψυχικές μεταπτώσεις τις τελευταίες ημέρες της ζωής του. Τη μία στιγμή ήταν ενεργητικός και ενθουσιασμένος για τις συναυλίες του, ενώ την επόμενη καθόταν χαμένος στο διάστημα και αρνούταν να απαντήσει στις πιο απλές ερωτήσεις», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, όπως φημολογείται, ένα μικρό σημάδι στο μάγουλό του, έπειτα από την εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη για τον καρκίνο του δέρματος, τον θορύβησε, ενώ τρόμαξε και όταν του χορηγήθηκαν επιπλέον φάρμακα για μία μικρή μόλυνση.

«Θα με σκοτώσει ο καρκίνος. Με τιμωρεί ο Θεός» φέρεται να υποστήριζε, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει για ποιο λόγο θεωρεί ότι τιμωρείται.

«Αν δεν τραγουδήσω στο Λονδίνο θα με σκοτώσουν»

Ωστόσο, όλες οι προσπάθειες του περιβάλλοντός του να τον πείσουν να αναβάλει τις συναυλίες για λόγους υγείας έπεφταν στο κενό.

 «Χρωστάω χρήματα παντού. Θα με σκοτώσουν αν δεν τραγουδήσω στο Λονδίνο», υποστήριζε.

Ό,τι δεν συνέβη στο σώμα του, όλα αυτά τα χρόνια που το ταλαιπωρούσε με αλλεπάλληλες επεμβάσεις, συνέβη σε μικρό χρονικό διάστημα στο μυαλό του. Κατέρρευσε.

Εξάλλου, το Σάββατο, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένειά του κατηγόρησε τον στενό του κύκλο ότι τον πίεζε πάρα πολύ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «The Sun»,  η οικογένειά του υποστήριξε ότι θέλει να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για τον ρόλο που έπαιξε στην τραγική κατάληξή του η εταιρία που είχε αναλάβει τη διοργάνωση των συναυλιών και οι σύμβουλοί της.

Από την πλευρά της, η εταιρία παραγωγής υποστήριξε ότι ο Michael Jackson υπεβλήθη σε εξονυχιστικό ιατρικό έλεγχο διάρκειας τεσσάρων ωρών, πριν υπογράψει τη συμφωνία, τον περασμένο Μάρτιο.

«Ήλπιζε ότι οι συναυλίες θα αναγεννούσαν την καριέρα του και θα διόρθωναν την τσαλακωμένη εικόνα του. Εξάλλου, χρειαζόταν απεγνωσμένα τις 50 εκατομμύρια λίρες που θα κέρδιζε από τις συναυλίες» ανέφερε πρόσωπο του περιβάλλοντός του και προσέθεσε: «Ήταν βυθισμένος στα χρέη παρά τα 359 εκατομμύρια λίρες που κέρδισε στο απόγειό του. Την ώρα του θανάτου του ήταν στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και ζούσε χάρη στη γενναιοδωρία των φίλων του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης