Το πετρελαιοφόρο Front Altair της εταιρείας Frontline εξακολουθεί να πλέει στον κόλπο του Ομάν, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, διαψεύδοντας προηγούμενη πληροφορία του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων IRNA.

«Υπάρχουν φωτογραφίες από ένα σκάφος διάσωσης που κάνει κύκλους γύρω από το πλοίο και το σκάφος δεν έχει βυθιστεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Πατ Άνταμσον, επικαλούμενος πληροφορία που είχε λάβει λίγα λεπτά νωρίτερα από την τεχνική διαχείριση του πλοίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα το κρατικό ιρανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο IRIB μετέδωσε πως «Ιρανός λιμενικός αξιωματούχος διέψευσε ότι το ένα από τα δεξαμενόπλοια που δέχτηκαν επίθεση στον κόλπο του Ομάν βυθίστηκε».   

Ο αξιωματούχος δήλωσε πως η πυρκαγιά σε ένα από τα δεξαμενόπλοια έχει πλήρως περιορισθεί και πως τα 21 μέλη του πληρώματός του θα επιστρέψουν στο σκάφος, αφού αυτό επιθεωρηθεί και κριθεί ασφαλές. «Το δεύτερο πλοίο εξακολουθεί να καίγεται» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεξαμενόπλοιο μετέφερε 75.000 τόνους νάφθα με προορισμό την Ταϊβάν.

Οι ναυτιλιακές αρχές της Νορβηγίας ανακοίνωσαν πως το Front Altair δέχτηκε επίθεση που προκάλεσε τρεις εκρήξεις.

Νωρίτερα το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο στέλεχος της νορβηγικής εταιρείας μετέδωσε την πληροφορία πως το Front Altair είχε δεχθεί επίθεση με τορπίλη.

Η πληροφορία αυτή δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Άλμα των τιμών πετρελαίου

Ναυτιλιακές εταιρείες και πηγές της ναυτιλιακής βιομηχανίας έκαναν γνωστό πως δύο δεξαμενόπλοια επλήγησαν πιθανόν από επιθέσεις σήμερα στον κόλπο του Ομάν, με αποτέλεσμα οι τιμές του πετρελαίου να κάνουν άλμα 4%, έναν μήνα αφότου τέσσερα άλλα δεξαμενόπλοια είχαν υποστεί ζημιές στην περιοχή από μαγνητικές νάρκες.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης