Βίαιες μάχες με δεκάδες νεκρούς στην Υεμένη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014, 20:28
Βίαιες μάχες με δεκάδες νεκρούς στην Υεμένη
Βίαιες συγκρούσεις, στη διάρκεια των οποίων επενέβη η Πολεμική Αεροπορία, έφεραν αντιμέτωπους τον στρατό της Υεμένης με τους σιίτες αντάρτες του Ανσαρουλάχ βορείως της Σαναά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι, έγινε γνωστό από στρατιωτικές πηγές και πηγές στους κόλπους των φυλών.

Οι σιίτες αντάρτες του Ανσαρουλάχ, τα προπύργια των οποίων βρίσκονται στα βουνά στα βόρεια της χώρας, κερδίζουν έδαφος προς την κατεύθυνση της πρωτεύουσας, σε μια προφανή προσπάθεια να διευρύνουν τη ζώνη επιρροής τους στο μελλοντικό ομοσπονδιακό κράτος που θα περιλαμβάνει έξι επαρχίες.

Οι μάχες που ξέσπασαν την Παρασκευή εντάθηκαν σήμερα στην πόλη Αμράν, περίπου 45 χλμ. βορείως της Σαναά, σύμφωνα με τις στρατιωτικές πηγές και τις πηγές στις φυλές.

Η αεροπορία της Υεμένης επενέβη εναντίον των ανταρτών που προσπαθούσαν να καταλάβουν θέσεις στην πόλη, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Όπως αναφέρει μια ιατρική πηγή, τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο στις δυτικές συνοικίες της πόλης. Ένας υπεύθυνος του κύριου νοσοκομείου του Αμράν δήλωσε από τη μεριά του πως το ίδρυμα παρέλαβε τα πτώματα 20 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν στρατιώτες, αντάρτες και μαχητές φυλών.

Ωστόσο, οι πηγές δήλωσαν πως οι μάχες των δύο τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει «δεκάδες νεκρούς». Ο αριθμός αυτός δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΤελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014, 20:28