Βιετνάμ: Οι μαθητές παιδικού σταθμού της χώρας ονειρεύονται μια επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 13:19
Βιετνάμ: Οι μαθητές παιδικού σταθμού της χώρας ονειρεύονται μια επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν
Ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, οι μαθητές του μοναδικού βορειοκορεατικού παιδικού σταθμού στο Ανόι τραγουδούν καθημερινά κορεατικά τραγούδια, με την ελπίδα να μπορέσουν την επόμενη εβδομάδα να επιδείξουν το ταλέντο τους στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης θα επισκεφθεί για πρώτη φορά το Βιετνάμ για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις 27 και 28 Φεβρουαρίου.

Αυτή θα είναι η δεύτερη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών, με την Ουάσινγκτον να ελπίζει ότι με την ευκαιρία αυτή θα καταφέρει να προωθήσει την καταστροφή του πυρηνικού και βαλλιστικού οπλοστασίου της Πιονγκγιάνγκ.

Ωστόσο, οι πολύπλοκες διαπραγματεύσεις δεν φαίνεται να ανησυχούν τα νήπια του Παιδικού Σταθμού της Φιλίας μεταξύ Βιετνάμ και Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας.

Νήπια τριών έως πέντε ετών κάνουν συνεχώς πρόβες σε χορούς και τραγούδια στην αίθουσα «Κιμ Ιλ Σουνγκ», το όνομα του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας και παππού του νυν ηγέτη της χώρας, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πιο στενούς συμμάχους του Ανόι κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

Στους τοίχους της τάξης είναι τοποθετημένα πορτρέτα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, του γιου και διαδόχου του Κιμ Γιονγκ Ιλ, αλλά και του εκλιπόντος Βιετναμέζου ηγέτη Χο Τσι Μινχ.

Ο παιδικός σταθμός ιδρύθηκε το 1978, όταν το Βιετνάμ λάμβανε βοήθεια από τη Βόρεια Κορέα, και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Πιονγκγιάνγκ.

Σήμερα κάποιοι από τους 450 μαθητές του παρακολουθούν μαθήματα για τον πολιτισμό της Βόρειας Κορέας, ενώ κάποιες φορές τούς επισκέπτονται αξιωματούχοι της χώρας ή προσωπικό της βορειοκορεατικής πρεσβείας.

«Αν και οι Βορειοκορεάτες φίλοι μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες, εξακολουθούν να προσέχουν τον παιδικό σταθμό» σχολίασε η Χοάνγκ Τι Τανχ, πρώην διευθύντρια του σχολείου.

Και η νυν διευθύντρια Νγκο Τι Μινχ δεν κρύβει το γεγονός ότι ελπίζει ο Κιμ Γιονγκ Ουν να επισκεφθεί τον παιδικό σταθμό την επόμενη εβδομάδα. «Πραγματικά ελπίζουμε να υποδεχθούμε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στο Βιετνάμ και στον Παιδικό Σταθμό της Φιλίας» τόνισε. «Εκφράσαμε την επιθυμία μας και στην πρεσβεία» πρόσθεσε.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 13:19