Στους 15 ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που σημειώνονται στο Βιετνάμ, με τις Αρχές της χώρας να εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός ενδέχεται να γίνει ακόμα βαρύτερος.
Την ίδια ώρα οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στην επαρχία που έχει πληγεί περισσότερο, στον ορεινό Βορρά.

Η επαρχία Λάι Τσάου, 470 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Χανόι, είναι αυτή που επλήγη περισσότερο, με τουλάχιστον 12 ανθρώπους, ανάμεσά τους δύο παιδιά, να χάνουν τη ζωή τους, δήλωσε ο Λι Τρονγκ Κουάνγκ, αντιπρόεδρος της Λαϊκής Επιτροπής της επαρχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα περισσότερα από τα θύματα πνίγηκαν όταν παρασύρθηκαν από ορμητικούς χειμάρρους ή θάφτηκαν εξαιτίας κατολισθήσεων που προκάλεσαν οι συνεχείς βροχοπτώσεις που σημειώνονται από το Σάββατο, διευκρίνισε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

O Κουάνγκ είπε ότι «ετοιμαζόμαστε για περισσότερες βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες και φοβάμαι ότι ο απολογισμός των νεκρών στην επαρχία θα αυξηθεί, καθώς 11 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται».

Στο Βιετνάμ ο κίνδυνος των φυσικών καταστροφών χαρακτηρίζεται υψηλός, με εκατοντάδες ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από πλημμύρες και τυφώνες κάθε χρόνο. Το 2017, οι φυσικές καταστροφές στοίχισαν τη ζωή σε 389 ανθρώπους και προκάλεσαν τους τραυματισμούς άλλων 668, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης