Νέα επίθεση εξαπολύει με άρθρο της η εφημερίδα «Bild» κατά της Ελλάδας.

Με τη φράση «Ελλάδα σε ελεύθερη πτώση, ο φόβος της ολικής απώλειας των δισεκατομμυρίων των ενισχύσεων από την Ε.Ε. αυξάνεται καθημερινά», ο αρθρογράφος της «Bild» περιγράφει την κατάσταση της χώρας μας, προσπαθώντας να εξηγήσει στους Γερμανούς πού πήγαν τα χρήματα από τη δανειοδότηση της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από την άνοιξη του 2010 οι ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών, οι τράπεζες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν εγκρίνει προς την Ελλάδα δύο πακέτα διάσωσης, με το ποσό των σχεδόν 148 δισ. ευρώ να έχει αντληθεί. Η γερμανική βοήθεια από αυτά τα χρήματα ανέρχεται στα 35 δισ. ευρώ περίπου» υποστηρίζει το άρθρο.

Και συνεχίζει με το πού πήγαν τα χρήματα της διάσωσης:

Πακέτο Νο1 προς την Ελλάδα (2010 – 2011): 73 δισ. ευρώ σε έξι δόσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μερίδα του λέοντος – περίπου 55 δισ. ευρώ – πήγαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σε ιδιωτικές τράπεζες και σε ασφαλιστικές εταιρείες για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών.

– Περίπου 18 δισ. ευρώ εισέρευσαν στον κρατικό προϋπολογισμό. Μεταξύ άλλων, πήγαν στους μισθούς: σχεδόν ένας στους τέσσερις εργαζομένους είναι δημόσιος υπάλληλος στην Ελλάδα.

Ή στις συντάξεις, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι συντάξεις και τα επιδόματα πολυτελείας, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τις ανύπαντρες κόρες των υψηλόβαθμων στρατιωτικών.

Πακέτο Νο2 προς την Ελλάδα (από 2012): Μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευθεί 74,7 δισ. ευρώ

– 30 δισεκατομμύρια πήγαν με τη σειρά τους στις τράπεζες και στους ιδιώτες πιστωτές.
-5 δισ. ευρώ σε τόκους.
– Με 18 δισεκατομμύρια υποστηρίχθηκαν οι ελληνικές τράπεζες, ενώ άλλα 7 δισεκατομμύρια θα ακολουθήσουν σύντομα τον ίδιο σκοπό.
– Πάνω από 14 δισεκατομμύρια δαπανήθηκαν για την εξόφληση ομολόγων που θα κατατεθούν στην ΕΚΤ.

«Αλλά δεν είναι μόνο αυτό», συνεχίζει το άρθρο.

Οι ιδιώτες πιστωτές (μεταξύ άλλων τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών), παραιτούνται από τα δικαιώματά τους για τα επόμενα χρόνια, ούτως ή άλλως, σε περίπου 100 δισ. ευρώ.

«Από το 1981, οπότε η Ελλάδα προσχώρησε στην Ε.Ε., έλαβε επιδοτήσεις από τα κοινοτικά κονδύλια της Ε.Ε., π.χ. για την κατασκευή οδών, τη γεωργία κ.ά., ύψους 100 δισ. ευρώ και πάνω».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης