Ένα νέο βίντεο-προπαγάνδα έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Χαλιφάτο, το οποίο δείχνει για πρώτη φορά μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) εξοπλισμένο με βόμβες να πετά πάνω από τη Μοσούλη στο Ιράκ.

Όπως αναφέρει η «Daily Mail», η οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο παρουσίασε μέσω του βίντεο το νέο της θανατηφόρο τηλεκατευθυνόμενο όπλο να πραγματοποιεί ρίψεις εναντίον των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το drone θυμίζει το αντίστοιχο -αμερικανικού τύπου ΜQ-9 Reaper- το οποίο οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν σε πολεμικές επιχειρήσεις από το 2007. Αξιωματούχος της κεντρικής διοίκησης των ΗΠΑ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα: «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν παρατηρήσει καθημερινές πτήσεις drone πάνω από τη Μοσούλη».

To Ισλαμικό Χαλιφάτο έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν μικρά ιπτάμενα ρομποτικά σκάφη που μεταφέρουν εκρηκτικά (φαίνεται ότι τα αυτοσχέδια όπλα αποτελούνται από έναν πλαστικό σωλήνα που συνδέεται με εμπορικά διαθέσιμα drones), αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα οπλισμένο τηλεκατευθυνόμενο σκάφος παρουσιάζεται σε βίντεο.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ελέγχεται με τηλεχειριστήριο από έναν άνδρα που βρίσκεται στο έδαφος, ενώ μπορεί να διεξάγει επιτήρηση σε μεγάλο υψόμετρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης