Βίντεο 45 δευτερολέπτων με οδηγίες για να φτιάξετε τη δική σας μάσκα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2020, 11:00
Βίντεο 45 δευτερολέπτων με οδηγίες για να φτιάξετε τη δική σας μάσκα

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών συνιστά στους πολίτες να φορούν «μη ιατρικές, υφασμάτινες μάσκες» για να συμβάλουν στην αποτροπή της περαιτέρω επέκτασης της πανδημίας. Στο πλαίσιο καμπάνιας να ενθαρρύνει τον κόσμο να φορά τέτοιες μάσκες, η υπηρεσία Centers for Disease Control and Prevention (CDC) δημιούργησε ένα βίντεο 45 δευτερολέπτων για να επιδείξει πώς μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας μάσκα προσώπου.   

Στο βίντεο, ο στρατιωτικός γιατρός Dr. Jerome Adams -φέρει τον βαθμό του Surgeon General- επιδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνουμε τη δική μας υφασμάτινη μάσκα προσώπου, χρησιμοποιώντας παλιά ρούχα, όπως ένα T-shirt ή παλιό κασκόλ. Στη συνέχεια χρησιμοποιεί δύο λαστιχάκια για να φτιάξει δύο θηλιές για τα αυτιά.   

«Η CDC συμβουλεύει επιπροσθέτως τη χρήση απλών υφασμάτινων καλυπτρών προσώπου για να επιβραδύνουμε τη διάδοση του ιού και να βοηθήσουμε όσους μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον ιό και δεν το γνωρίζουν να μην τον μεταδώσουν σε άλλους» αναφέρει σε ανακοίνωση στον ιστότοπό της η CDC. «Υφασμάτινες καλύπτρες προσώπου, φτιαγμένες από οικιακά αντικείμενα ή κατασκευασμένες στο σπίτι από συνηθισμένα υλικά χαμηλού κόστους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιπρόσθετο, εθελοντικό μέτρο δημόσιας υγείας» συνεχίζει η CDC.   

Οι μάσκες που συνιστώνται δεν είναι χειρουργικές μάσκες ή αναπνευστήρες n95, όπως εξήγησε ο Dr. Jerome Adams. «Αυτά είναι κρίσιμης σημασίας υλικά, που πρέπει να συνεχίσουν να προορίζονται αποκλειστικά για τους επαγγελματίες ιατρονοσηλευτές και τα μέλη των ομάδων άμεσης ιατρονοσηλευτικής επέμβασης» επισημαίνει. 

Δείτε το βίντεο 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2020, 12:05