Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο, υποστηρίζοντας πως βομβάρδισαν μία φάλαγγα αποτελούμενη από ρωσικά άρματα μάχης λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο, την Πέμπτη.

Μάλιστα, οι Ουκρανοί αναφέρουν ότι στην ενέδρα σκοτώθηκε ο συνταγματάρχης, Αντρέι Ζαχάρωφ, διοικητής του συντάγματος αρμάτων μάχης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Στο μονταρισμένο βίντεο 45 δευτερολέπτων, φαίνονται οι μάχες στον δρόμο, με έναν ή περισσότερους ουλαμούς ρωσικών αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης να δέχονται επανειλημμένες επιθέσεις. Η φάλαγγα υπέστη σοβαρές απώλειες, με ένα άρμα και ένα τεθωρακισμένο όχημα να καταστρέφονται. Η ποιότητα παραγωγής του βίντεο μπορεί να ερμηνευθεί και ως μια ένδειξη ότι οι μάχες που κινηματογραφούνται ίσως δεν έγιναν την Πέμπτη.

Πολλοί στρατιωτικοί αναλυτές χαρακτήρισαν αξιόπιστο το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Επίσης ανέφεραν πως στο βίντεο φαίνεται η ελλιπής τακτικής  από τις ρωσικές δυνάμεις, με περισσότερα από 20 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα σε έναν κεντρικό δρόμο αρκετά κοντά στην πρωτεύουσα.

«Είτε νομίζουν ότι περνούν μέσα από ασφαλή περιοχή, είτε δεν ήταν καλά εκπαιδευμένοι, είτε κινούνται γρήγορα για κάποιο άλλο λόγο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην διοικητής τεθωρακισμένων του βρετανικού στρατού και ειδικός στον χερσαίο πόλεμο στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, Ben Barry.

Και πρόσθεσε: «Τα άρματα που κινούνται μέσα σε κατοικημένη περιοχή θα πρέπει κανονικά να χρησιμοποιούν στενή υποστήριξη πεζικού για να αποτρέψουν ενέδρες από την πλευρά του δρόμου», δήλωσε ο Barry, ο οποίος αναλύοντας το βίντεο είπε πως πιστεύει ότι «λόγω της φύσης των εκρήξεων, τα ρωσικά τεθωρακισμένα πιθανόν να χτυπήθηκαν από πυρά πυροβολικού ή όλμων»

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μοιράστηκαν βίντεο μετά την ενέδρα, το οποίο δείχνει κατεστραμμένα στρατιωτικά οχήματα.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης