Κάμερα κλειστού κυκλώματος απαθανάτισε έναν ύποπτο για την έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου σε σούπερ μάρκετ της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, που είχε απολογισμό 13 τραυματίες και την οποία ο πρόεδρος Πούτιν αποκάλεσε τρομοκρατική επίθεση.

Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα που φέρει σακίδιο στην πλάτη να εισέρχεται στο κατάστημα, το οποίο αργότερα συγκλόνισε έκρηξη, σύμφωνα με το ρωσικό ηλεκτρονικό περιοδικό Fontanka.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη ο άνδρας φαίνεται να αφήνει το σακίδιό του σε ερμάριο (αποθηκευτικό χώρο), ακριβώς μισή ώρα πριν σημειωθεί η έκρηξη στο πολυσύχναστο σούπερ μάρκετ.

Το πρόσωπο του υπόπτου δεν διακρίνεται καθαρά στο βίντεο και στο κεφάλι του φοράει κουκούλα. Λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα αργότερα έφυγε από το κατάστημα, χωρίς να κουβαλάει τίποτα στην πλάτη του.

Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, σύμφωνα με αναφορές, έφτασε στο σημείο με λεωφορείο. Ο άνδρας προσποιούνταν ότι κοίταζε τα εμπορεύματα για περίπου μισό λεπτό πριν φύγει από το κατάστημα χωρίς τα υπάρχοντά του. Εντούτοις το βίντεο δεν τον δείχνει να περιπλανάται στο σούπερ μάρκετ. Αφού ο άνδρας βγήκε από τον χώρο, αναμείχθηκε με το πλήθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη, με οκτώ από αυτούς να παραμένουν στο νοσοκομείο.

Η έκρηξη, ανάλογης ισχύος με 200 γραμμάρια δυναμίτιδας, προκλήθηκε από έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό που ήταν ενισχυμένος με θανατηφόρα θραύσματα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποκάλεσε το περιστατικό «τρομοκρατική επίθεση» και ζήτησε την επιβολή του νόμου. Μάλιστα, τόνισε ότι «αν οι επιτιθέμενοι προβάλλουν αντίσταση, τότε οι Αρχές πρέπει να τους εξουδετερώσουν».

Η αστυνομία ερευνά την επίθεση και μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: RT

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης