Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που η σφοδρή χιονοστιβάδα έπληξε την Τρίτη το χιονοδρομικό κέντρο της Κραν Μοντανά στην Ελβετία, αφήνοντας πίσω της έναν νεκρό και τρεις τραυματίες, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο τραβήχτηκε από κάμερα ενσωματωμένη στο κράνος σκιέρ κι αποτυπώνει τη στιγμή που ο τεράστιος όγκος χιονιού κυλά στην πλαγιά της πίστας προς τους σκιέρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νεκρός από τη χιονοστιβάδα είναι ένας 34χρονος Γάλλος υπήκοος, ο οποίος εργαζόταν στην υπηρεσία περιπολίας του χιονοδρομικού κέντρου, σύμφωνα με την ελβετική αστυνομία.

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε γύρω στις 14.00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) κι ενώ η πίστα Κανταχάρ, που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 2.600 μέτρων, ήταν γεμάτη κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκατοντάδες διασώστες πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους, οι οποίες ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη το πρωί, καθώς διαπιστώθηκε πως δεν υπήρξε κάποιος εγκλωβισμός.

Η χιονοστιβάδα ήταν ασυνήθιστη, καθώς έπεσε σε πίστα που προτιμούνταν κατά κόρον λόγω της χαμηλής δυσκολίας της.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που παγιδεύονται σε χιονοστιβάδες κάνουν σκι εκτός πίστας, μακριά από τις πλαγιές που συντηρούνται από χιονοδρομικά κέντρα και χρησιμοποιούνται από την πλειονότητα των τουριστών.

Οι πλαγιές που συντηρούνται είναι συνήθως πολύ ασφαλείς, καθώς το ύψος και ο όγκος του χιονιού ελέγχεται από τους υπευθύνους των χιονοδρομικών κέντρων ώστε να αποφεύγεται κάθε κίνδυνος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κίνδυνος χιονοστιβάδων στην περιοχή εκείνη την ημέρα καθοριζόταν στη σχετική κλίμακα μόλις σε 2 στα 5.

Πηγή: BBC
Πηγή video: Huffington 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης