Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε στο βρετανικό δίκτυο BBC ένας 17χρονος πρόσφυγας την κατάσταση που βιώνει σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην Πάτρα, όπου διαμένει με πολλούς ακόμη μετανάστες.

Ο Μουσταφά έχει προσπαθήσει αρκετές φορές να φύγει από τη χώρα για Ιταλία, χωρίς επιτυχία, σημειώνοντας ότι «είναι πολύ επικίνδυνο να ζεις έξι ή επτά μήνες στην Ελλάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εικόνες που δείχνει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο πραγματικά σοκάρουν, ενώ ο 17χρονος τονίζει: «Τις περισσότερες φορές δεν έχουμε ρεύμα. Είναι πολύ βρόμικα και κοιμόμαστε κάτω, χωρίς χαλιά. Όταν κάνει κρύο, πολλά αγόρια αρρωσταίνουν».


Διαβάστε επίσης:
Η βαρβαρότητα στη Χίο με ένα video
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Απόρροια των συνθηκών διαβίωσης είναι και οι συνεχώς αυξανόμενες προσπάθειες προσφύγων και μεταναστών στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας να εισέλθουν στο λιμάνι και να κρυφτούν σε κάποιο από τα φορτηγά που επιβιβάζονται στα πλοία της γραμμής Πάτρα – Ιταλία προκειμένου να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Συχνά είναι τα φαινόμενα να κρέμονται από τα κάγκελα για αρκετές ώρες και όταν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, να πηδούν στο εσωτερικό του λιμένα και να τρέχουν να μπουν στις νταλίκες.

Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες του tempo24 που ακολουθούν…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης