Οι επιπτώσεις στην αγορά της Ρωσίας με την διακοπή των εμπορικών συναλλαγών τόσο από την ΕΕ όσο και από άλλες παγκόσμιες δυνάμεις, άρχισαν ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους.

Βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου παρουσιάζει Ρώσους πολίτες να τσακώνονται για ένα πακέτο ζάχαρης, αρπάζοντας ό,τι βρουν μπροστά τους. Μάλιστα σπρώχνουν ο ένας τον άλλον, δείχνοντας πόσο σπάνια έχει γίνει το βασικό φαγητό λόγω των οικονομικών επιπτώσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σκηνές που θυμίζουν τις τελευταίες μέρες της Σοβιετικής Ένωσης, οι Ρώσοι παλεύουν να βάλουν στα χέρια τους βασικά αγαθά, καθώς λόγω της αναταραχής των τότε ημερών γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία του να αρπάζεις σπάνια αγαθά όταν τα βλέπεις, ιδιαίτερα σε μια κρίση.

 

Οι ελλείψεις ζάχαρης ήταν από τις πρώτες σημαντικές συνέπειες, απόρροια των απαγορεύσεων για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το Κρεμλίνο απαγόρευσε τις εξαγωγές ζάχαρης, σε μια προσπάθεια να ρυθμίσει τις τιμές, την εκτόξευση της ζήτησης και την κατάρρευση της αξίας του ρωσικού νομίσματος.

Οι ρωσικές Αρχές διαβεβαιώνουν τον κόσμο ότι υπάρχει επάρκεια και δεν υπάρχει λόγος για δημιουργία αποθεμάτων στα σπίτια. Παρόλα αυτά οι ζαχαροπλάστες διαμαρτύρονται για σοβαρές ελλείψεις και οι καταναλωτές σπεύδουν να πάρουν όσες ποσότητες έρχονται στην αγορά.

Η ζάχαρη συνήθως αγοράζεται χύμα από Ρώσους που πρόκειται να συντηρήσουν μεγάλες ποσότητες φρούτων ή να κάνουν το samogon (σπιτικό ποτό).

«Είναι τρελό», είπε ένας καταναλωτής σε τοπικό μέσο ενημέρωσης της ρωσικής πόλης Βόλγκογκραντ στη νότια Ρωσία. «Οι υπάλληλοι του καταστήματος λένε ότι η ζάχαρη επανεφοδιάζεται κάθε τόσο, αλλά εξαντλείται αμέσως, καθώς οι πολίτες σκόπιμα προμηθεύονται όσο περισσότερη μπορούν».

Πληροφορίες από vice.com

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης