Ενα σοκαριστικό βίντεο, στο οποίο φαίνεται μια νέα εν ψυχρώ δολοφονία εγκύου γυναίκας από αστυνομικούς, έδωσε στο φως της δημοσιότητας η αστυνομία του Αϊντάχο.

Στο βίντεο, οι άνδρες της ασφάλειας σκοτώνουν μια γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών και έγκυο στο τέταρτο, η οποία κρατά ένα μαχαίρι, βρίσκεται σε κατάσταση έντονης ψυχικής ταραχής και απειλεί να αυτοκτονήσει. Τη γυναίκα είχε μεταφέρει στο νοσοκομείο ο σύζυγός της, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ψυχολογική κρίση που αντιμετώπιζε η ίδια, καθώς πολλές ώρες στο παρελθόν, είχε προσπαθήσει να βλάψει τον εαυτό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, το περιστατικό σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2014 στο Αϊνταχο των ΗΠΑ, όταν η 35χρονη Jeanetta Riley, με ιστορικό ψυχικών διαταραχών, βρέθηκε έξω από το νοσοκομείο Sandpoint και κρατώντας ένα μαχαίρι άρχισε να φωνάζει πως θέλει να αυτοκτονήσει.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο, αντί να πλησιάσουν την έγκυο γυναίκα και να της αποσπάσουν το μαχαίρι -προκειμένου να την προστατέψουν από τον εαυτό της- την απείλησαν με τα όπλα και στο τέλος τήν πυροβόλησαν εν ψυχρώ από απόσταση τρίων μέτρων περίπου, χωρίς να τεθεί η ζωή τους υπό οποιαδήποτε απειλή.

Το οπτικό υλικό απεικονίζει τους δυο αστυνομικούς να κατεβαίνουν από το περιπολικό, να την πλησιάζουν και να της φωνάζουν να πετάξει το μαχαίρι. Εκείνη αρνείται και τη σκοτώνουν με πέντε σφαίρες, η μια εκ των οποίων την πέτυχε στην καρδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης