Την ώρα που η Ελληνική Κυβέρνηση ανακοίνωνε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, μεταξύ των οποίων η υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα, στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έφτανε επισήμως η πληροφορία πως στην Αλβανία έχει ήδη στηθεί «βιομηχανία» πλαστών αρνητικών τεστ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, την πληροφορία αυτή πήρε προσωπικά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την διάρκεια επαφών και ανταλλαγής αλληλογραφίας με ομολόγους του Βαλκανικών κρατών, στο πλαίσιο της συνεργασίας για την λήψη μέτρων που θα αποτρέψουν την μετακίνηση φορέων του κορωνοϊού από την μία χώρα στην άλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων, από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, πως από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα. Επίσης από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, από τις 16/8 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

Ήδη όμως στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπήρχαν δύο δεδομένα για την Αλβανία.

Το πρώτο ότι τα μόνα τεστ που έχουν ισχύ είναι αυτά που εκδίδει το Κρατικό Νοσοκομείο των Τιράνων, και το δεύτερο πως ήδη εκδίδονται από διάφορες πηγές σε ολόκληρη την χώρα είτε πλήρως πλαστογραφημένα αρνητικά τεστ, είτε από μονάδες υγείας που δεν έχουν την δυνατότητα αποτελεσματικών εξετάσεων για την COVID-19!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι έχουν ενημερωθεί όλα τα κλιμάκια ελέγχου στα σύνορα με την Αλβανία να πραγματοποιούν ιδιαίτερα προσεκτικούς ελέγχους στα έγγραφα των PCR tests και να επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε αυτούς που έχουν ανάλογη βεβαίωση από το συγκεκριμένο Νοσοκομείο.

Πηγή: astinomiko.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης