Πρόκειται για το βιβλίο του ηθοποιού και φίλου του Μπόμπι Κένεντι, Ρόμπερτ Βον, ο οποίος αναφέρει πως γνωρίζει ποιος ήταν αυτός που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του, προσθέτοντας ένα ακόμη κεφάλαιο στις θεωρίες συνομωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά από αναλυτική έρευνα σε έγγραφα, μαρτυρίες και διάφορα στοιχεία έχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω πως δεν ήταν ένας ο δολοφόνος του Κένεντι, αλλά έφτασα και στο συμπέρασμα ότι την εντολή έδωσε ο εφοπλιστής Αριστοτέλης Ωνάσης», αναφέρει ο Ρόμπερτ Βον σε απόσπασμα του βιβλίου του, που δημοσιεύεται στην Daily Mail.

Ο Ρόμπερτ Βον

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηθοποιός επικαλείται ένα άλλο βιβλίο το οποίο ονομάζεται «Νέμεσις» και ανήκει στον Πίτερ Έβανς. Σε αυτό αναφέρεται για πρώτη φορά ο συγκεκριμένος υπαινιγμός. Λέγεται επίσης ότι αν και ο Ωνάσης είχε σοβαρότατη κόντρα με τον Μπόμπι Κένεντι λόγω της σχέσης του με τη Τζάκι την οποία παντρεύτηκε το 1968, δεν είχε σκεφτεί να τον σκοτώσει παρά μόνο τη χρονιά εκείνη, όταν γνώρισε τον Μαχμούντ Χαμσάρι, οπαδό τότε του Γιασέρ Αραφάτ.

Τονίζει πως όπως έγινε και με τη δολοφονία του Τζον Κένεντι, η οποία αποδόθηκε στον Λι Χάρβει Όσβαλντ αν και τα γεγονότα δείχνουν κάτι εντελώς διαφορετικό, έτσι έγινε και με τον αδερφό του. Η δολοφονία αποδόθηκε σε ένα Παλαιστίνιο μετανάστη τον Μπασάρα Σιρχάν, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στη φυλακή.  

Ο Βον έχει όμως άλλη άποψη για το θέμα και χρησιμοποιεί την έκθεση του FBI, η οποία έφτασε στα χέρια ενός δικηγόρου. Σε αυτήν αναφέρεται ότι έπεσαν περισσότερες από 12 σφαίρες εκείνη την ημέρα.

(Πρώτη καταχώρηση: 12:35) 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης