Λόγο για «βήματα του φασισμού στην Ευρώπη» έκανε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου περί γενοκτονιών στη γαλλική γερουσία, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «διάκριση, ρατσισμό και ξεκάθαρο βιασμό της ελευθερίας της σκέψης».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός πάντως φρόντισε να υπογραμμίσει τις «Οθωμανικές» ρίζες των προγόνων του Γάλλου Προέδρου και τόνισε πως η ‘Αγκυρα θα περιμένει να δει την έκβαση της υπόθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ομιλία που έκανε σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ο Ερντογάν είπε πως το νομοσχέδιο «δεν έχει ισχύ για την Τουρκία» και σημείωσε πως «στη φάση αυτή συνεχίζουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Γάλλων γερουσιαστών που καταψήφισαν το νομοσχέδιο».

«Δεν θα δώσουμε σε κανέναν την ευκαιρία να περηφανεύεται λέγοντας πως διαπληκτίζεται με την Τουρκία και να αποκτά πολιτικό όφελος μέσω της Τουρκίας», τόνισε ο Ερντογάν και απευθυνόμενος όπως είπε «στα εχέφρονα μέλη του γαλλικού κοινοβουλίου, στο γαλλικό λαό και στους Γάλλους διανοούμενους», είπε πως «αυτό που έγινε είναι ψηφοθηρία μέσω της εχθρότητας εναντίον της Τουρκίας.Είναι αδικία προς την ιστορία της Γαλλίας και της Ευρώπης. Όσοι σιωπούν απέναντι σε αυτές τις διακρίσεις και τις ρατσιστικές πρωτοβουλίες, θα ευθύνονται επειδή δεν θα έχουν ακούσει τα βήματα του φασισμού στην Ευρώπη».

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης