Εκπρόσωπος του Λίβυου Συνταγματάρχη, Muammar Gaddafi, υποστήριξε σε χθεσινές του δηλώσεις ότι αεροπορικά πλήγματα του NATO και οι βομβαρδισμοί με πυροβολικό από τις δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου προκάλεσαν την Τετάρτη τον θάνατο 151 ανθρώπων στη Σύρτη. Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters, ο Mussa Ibrahim, τόνισε ότι το κυριότερο νοσοκομείο στην πόλη αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη σε εφόδια, υπογραμμίζοντας ότι η ηλεκτροδότησή του έχει διακοπεί.

«Από χθες (προχθές) ως (χθες) το πρωί, 151 άμαχοι σκοτώθηκαν μέσα στα σπίτια τους από ρουκέτες Γκραντ και άλλα βλήματα. Το νοσοκομείο της πόλης σταμάτησε να λειτουργεί τελείως χθες (προχθές) βράδυ. Ασθενείς πέθαναν διότι απλά δεν μπορούσε να γίνει τίποτε για να τους βοηθήσουν», τόνισε.
Παράλληλα, καταδίκασε το γεγονός ότι υψώθηκε η σημαία του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου ως η νέα σημαία της Λιβύης στον Ο.Η.Ε..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κοιτάξτε την Παλαιστίνη. Ππάνω από 60 χρόνια θεμιτού αγώνα για ένα κράτος και ακόμα κανείς δεν θέλει να ακούσει το αίτημα του παλαιστινιακού λαού να αποκτήσει μια έδρα στον Ο.Η.Ε.. Αλλά παρόλα αυτά μερικές ένοπλες συμμορίες, με την υποστήριξη του NATO, καταφέρνουν να υψωθεί η σημαία τους στον Ο.Η.Ε., πριν καν θέσουν υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη τη χώρα. Ο λιβυκός λαός δεν ψήφισε για αυτή τη σημαία. Όλα αυτά έγιναν δια της βίας, με ρουκέτες και πυραύλους και βόμβες», πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης