Η συντηρητική πρώην γερουσιάστρια και κατόπιν μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας Τζανίνε Άνιες διακομίστηκε χθες Τετάρτη από τη φυλακή όπου κρατούνταν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο, ενημέρωσαν οι σωφρονιστικές αρχές της χώρας των Άνδεων.

Η Καρίνα Φιγκερόα, η διευθύντρια της φυλακής γυναικών της Λα Πας, διευκρίνισε ότι η κυρία Άνιες, η οποία συνελήφθη το Σάββατο στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται σε βάρος της για υπόθαλψη πραξικοπήματος, παρουσίασε υπέρταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ασθενεί και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, οι γιατροί θα μας κρατούν ενήμερους για την κατάστασή της», ανέφερε η κυρία Φιγκερόα στο Radio Éxito. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα συμπτώματα ή τη σοβαρότητα του προβλήματος υγείας της 53χρονης πολιτικού.

Η Τζανίνε Άνιες και αρκετοί υπουργοί της μεταβατικής κυβέρνησής της συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο της έρευνας των δικαστικών αρχών για το πραξικόπημα που είχε αποτέλεσμα την ανατροπή του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες το 2019. Η Άνιες αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος της και καταγγέλλει με τη σειρά της ότι υφίσταται πολιτικό διωγμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης