Τουλάχιστον 17 μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου και ένα παιδί σκοτώθηκαν σήμερα σε μία αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Συρίας εναντίον ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης της οργάνωσης στην επαρχία Ντέιρ Έζορ, ανακοίνωσε σήμερα μία μη κυβερνητική οργάνωση.

Η αεροπορική επιδρομή «είχε ως άμεσο στόχο τους κοιτώνες των τζιχανιστών στο στρατόπεδο εκπαίδευσης του Τίμπνι» κοντά στη σύνορα μεταξύ της επαρχίας Ντέιρ Έζορ και εκείνης της Ράκα (βόρεια), την οποία το Ισλαμικό Χαλιφάτο ελέγχει πλήρως, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα παιδί που βρισκόταν εκεί για να δει τον αδελφό του, έναν τζιχαντιστή του Ισλαμικού Χαλιφάτου, σκοτώθηκε επίσης, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο, που έχει καταλάβει πολλές περιοχές της Συρίας και του γειτονικού Ιράκ, διατηρεί τον έλεγχο ενός μεγάλου τμήματος της επαρχίας Ντέιρ Έζορ. Εδώ και μερικές εβδομάδες ο συριακός στρατός πραγματοποιεί επιδρομές εναντίον των περιοχών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στη βόρεια και ανατολική Συρία. Σύμφωνα με τους αντάρτες, οι βομβαρδισμοί αυτοί έχουν προκαλέσει τον θάνατο πολλών αμάχων.

Οι συριακές αρχές εξαπέλυσαν επίσης σήμερα βομβαρδισμούς εναντίον των περιοχών που ελέγχει το Ισλαμικό Χαλιφάτο στην επαρχία Χασάκα (βόρεια του Ντέιρ Έζορ) όπου οι Κούρδοι μαχητές συγκρούονται με τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με την οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από 191.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένων πολλών αμάχων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης