Μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα του συριακού στρατού έπληξαν σήμερα στόχους των ανταρτών οι οποίοι επιχειρούσαν…να προωθηθούν προς τη Δαμασκό και το Χαλέπι, στα βόρεια της Συρίας, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ελικόπτερα έριξαν βαρέλια με εκρηκτικά στο Μουμπάν, κοντά στην πόλη Σφέιρα, στα ανατολικά της επαρχίας του Χαλεπιού», ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ και μήνες ο στρατός προσπαθεί να θέσει υπό τον έλεγχό του τον οδικό άξονα που συνδέει το Χαλέπι με τις κεντρικές περιοχές της χώρας.

Οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ χρησιμοποίησαν ελικόπτερα και στην επιχείρηση εναντίον θέσεων των ανταρτών κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Κουάιρες, το οποίο πολιορκείται εδώ και πολλούς μήνες από τους αντάρτες.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην πόλη του Χαλεπιού, αεροσκάφη βομβάρδισαν τη συνοικία Μπαμπ Νάιραμπ, την ίδια περιοχή όπου τον Ιούλιο είχαν χάσει τη ζωή τους 29 άμαχοι, στην πλειονότητά τους παιδιά, από πύραυλο εδάφους-εδάφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Δαμασκό, και ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις στις συνοικίες Τζομπάρ, Καμπούν και Μπαρζέ, ο στρατός βομβάρδισε ζώνες στα νοτιοανατολικά προάστια της πρωτεύουσας, όπου οι αντάρτες έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους τις τελευταίες ημέρες. Η περιοχή αυτή είναι σημαντική γιατί βρίσκεται κοντά στους τομείς της πρωτεύουσας που προσπαθεί να προστατεύσει ο στρατός.

Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν οι αντάρτες βομβάρδισαν την πόλη Τζαραμάνα που θεωρείται προπύργιο του καθεστώτος. Το Παρατηρητήριο επιβεβαίωσε την επίθεση διευκρινίζοντας ότι μεταξύ των νεκρών υπάρχει και ένα παιδί.

Στα νότια της χώρας, ο στρατός βομβάρδισε το Ινχίλ, στην επαρχία της Ντεράα, σκοτώνοντας έναν άνδρα και ένα παιδί.

Επιμέλεια:Ανδρέας Ντίνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης