Στον βομβαρδισμό ενός αεροδρομίου προχώρησαν την Τρίτη μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας της Κένυας που συνδράμουν στις επιχειρήσεις του κυβερνητικού στρατού κατά της Αλ Σαμπάμπ στη Σομαλία, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Οι αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν στο νότιο τμήμα της αφρικανικής χώρας πολύ κοντά στην παραθαλάσσια πόλη και στρατηγικό λιμάνι, Κισμάγιο, όπου παραμένουν σημαντικές δυνάμεις της ένοπλης οργάνωσης η οποία ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες με τη δράση της την εκάστοτε κεντρική κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι δυνάμεις μας κατέστρεψαν βαρύ οπλισμό και μια αποθήκη πυρομαχικών της Αλ Σαμπάμπ στο αεροδρόμιο της πόλης», εξήγησε ο εκπρόσωπος του κενυατικού στρατού, χωρίς ωστόσο να δώσει κάποια πληροφορία για το αν υπήρξαν νεκροί.

Από την πλευρά της η ένοπλη οργάνωση ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν απώλειες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διαψεύδοντας παράλληλα ότι τα αεροσκάφη κατάφεραν να καταστρέψουν σημαντικό οπλισμό των μαχητών της.

«Το πιο πιθανό είναι η Αεροπορία να προσπαθεί να ανεβάσει το ηθικό των απογοητευμένων στρατιωτών», σάρκασε ο Ali Mohamud Rage.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους τελευταίους μήνες έχουν ενταθεί οι προσπάθειες των περίπου 17.000 στρατιωτών της Αφρικανικής Ένωσης (AU), που ενισχύουν τις κυβερνητικές δυνάμεις μαζί με το εκστρατευτικό σώμα της Κένυας, για την κατάληψη της τελευταίας σημαντικής βάσης της Αλ Σαμπάμπ στο νότιο τμήμα της αφρικανικής χώρας. Παρά τις συνεχείς επιθέσεις η αντίσταση των μαχητών της οργάνωσης παραμένει μεγάλη.

Διαβάστε επίσης:
Σομαλία: Σήκωσαν «λευκή σημαία» μαχητές της Αλ Σαμπάμπ, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012, 06:48

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης