Σκηνικό πολέμου έχει στηθεί στη Μέση Ανατολή, με την κυβέρνηση Νετανιάχου να εντείνει τη στρατιωτική επιχείρηση κατά της Χαμάς και την παλαιστινιακή οργάνωση να αντεπιτίθεται με βροχή ρουκετών που έπληξαν το ισραηλινό έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με έναν αρχικό απολογισμό, 25 Παλαιστίνιοι βρήκαν τραγικό θάνατο από τους ανηλεείς βομβαρδισμούς των ισραηλινών «Αμυντικών Δυνάμεων» στη Λωρίδα της Γάζας. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά. Ακόμη 79 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Όλα δείχνουν πως προετοιμάζεται ισραηλινή χερσαία επιχείρηση, καθώς κλήθηκαν υπό τα όπλα 40.000 έφεδροι.

Μόνο χθες πραγματοποιήθηκαν 160 «πλήγματα», όπως ανακοίνωσε Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, ο οποίος ισχυρίσθηκε πως είναι η «απάντηση» στις επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στόχοι» για τους Ισραηλινούς κατοικίες στελεχών της Χαμάς

Οι Ισραηλινοί έχουν ανακοινώσει πως συνολικά ξεπερνούν τις 440 οι επιθέσεις (αεροπορικές και από πυροβολικό) σε στόχους στη Γάζα, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Προστατευτική αιχμή», μεταδίδει το ΒΒC.

Σε κατάσταση ετοιμότητας οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έξω από τη Γάζα

Σύμφωνα με το Reuters, Ισραηλινοί πολίτες έσπευσαν στα καταφύγια στο Τελ Αβίβ και στην Ιερουσαλήμ, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2012 (ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα), όταν ήχησαν οι σειρήνες του συναγερμού, αλλά οι ρουκέτες που είχαν βληθεί αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα. Η Χαμάς υποστηρίζει πως εξαπέλυσε πυραύλους εναντίον της Haifa και της Hadera, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από το Ισραήλ.

Αντίθετα, στη Γάζα, οι εκρήξεις από τους βομβαρδισμούς, που σημειώνονται καθημερινά, προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές.

Υ.Γ.: Θυμάμαι ότι το ΝΑΤΟ είχε «επέμβει» στο Κοσσυφοπέδιο, επειδή -δήθεν- ο Μιλόσεβιτς είχε «χρησιμοποιήσει «υπερβολική βία εναντίον των αλβανόφωνων ανταρτών»… Τι κάνει τώρα ο Νετανιάχου; Γιατί δεν επεμβαίνει και εναντίον του Ισραήλ, που βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές, και για την εν γένει καταπάτηση των αποφάσεων του ΟΗΕ;

Διαβάστε επίσης:

Αυξάνονται οι νεκροί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Γάζα,
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014, 22:01

Πληροφορίες από ΒΒC και Reuters
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης