Επίθεση με αυτοσχέδια βόμβα σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε δικαστήριο του Καΐρου χωρίς να προκαλέσει θύματα, μόλις δύο ώρες πριν ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα της χώρας, δήλωσε εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εσωτερικών.

Στη συνοικία Ιμπάμπα του νοτιοδυτικού Καΐρου τα τζάμια του δικαστηρίου έσπασαν και πρόσοψή του υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ παρακείμενο κατάστημα υπέστη επίσης ζημιές και τα τζαμιά των γύρω πολυκατοικιών έγιναν θρύψαλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την έκρηξη κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το δικαστήριο υψώνοντας φωτογραφίες του ισχυρού άνδρα της χώρας, του στρατηγού Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, αντιπροέδρου, υπουργού Άμυνας και αρχηγού του στρατού.

Οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί στην Αίγυπτο μετά την αποπομπή στις αρχές Ιουλίου του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό. Μετά την απομάκρυνση του Μόρσι, οι στρατιωτικοί ανέθεσαν στις προσωρινές αρχές να εφαρμόσουν ένα σχέδιο πολιτικής μετάβασης, της οποίας το πρώτο στάδιο είναι η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αυτού.

Πενήντα τρία εκατομμύρια Αιγύπτοι καλούνται σήμερα και αύριο στις κάλπες για το δημοψήφισμα αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης