Έτοιμη για πόλεμο με τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ είναι η Βόρεια Κορέα, ύστερα από την δήλωση του Αμερικανού προέδρου ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν «ενεργεί με πολύ άσχημο τρόπο».

Σύμφωνα με video που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση του Independent, ο επιτετραμμένος του ΥΠΕΞ δήλωσε ότι: «οι πυρηνικές δυνάμεις της χώρας είναι το πολύτιμο σπαθί της δικαιοσύνης και το πιο αξιόπιστο μέσο πολεμικής αναχαίτισης για την υπεράσπιση της σοσιαλιστικής πατρίδας και της ζωής των πολιτών της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε την βούληση και την ικανότητα να απαντήσουμε αποτελεσματικά σε οποιονδήποτε πόλεμο επιθυμούν οι ΗΠΑ. Εάν οι επιχειρηματίες που έγιναν Αμερικανοί αξιωματούχοι νομίζουν ότι θα μας φοβίσουν, θα συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι η μέθοδός τους δεν θα έχει αποτελέσματα», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δηλώσεις αυτές έρχονται ως απάντηση στους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν «ενεργεί με πολύ άσχημο τρόπο», μετά τη δοκιμή του νέου πυραύλου που ο ίδιος ο Βορειοκορεάτης ηγέτης χαρακτήρισε «επαναστατική ανακάλυψη» στο διαστημικό πρόγραμμα της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης