Βόρεια Μακεδονία: Δηλώσεις Πεντάροφσκι και Σιλιάνοφσκα για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019, 02:06
Βόρεια Μακεδονία: Δηλώσεις Πεντάροφσκι και Σιλιάνοφσκα για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών

Ο νικητής των προεδρικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία Στέβο Πεντάροφσκι, σε δηλώσεις του λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, έκανε λόγο για ξεκάθαρη νίκη του, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους που τον εμπιστεύτηκαν και σημείωσε ότι θα είναι πρόεδρος όλων των πολιτών της χώρας, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων και εθνοτικής προέλευσης.

Ο Πεντάροφσκι υπογράμμισε ότι ως νέος πρόεδρος θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στην προώθηση της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής προοπτικής της χώρας.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ συνεχάρη τον Στέβο Πεντάροφσκι για τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και σημείωσε ότι με την εξέλιξη αυτή η χώρα γυρίζει οριστικά σελίδα, καθώς διαρρηγνύει τη σχέση της, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, με το «σκοτεινό» παρελθόν της και έχει κάθε λόγο να ατενίζει με αισιοδοξία το ευρωπαϊκό της μέλλον.

Η υποψήφια του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE στις προεδρικές αυτές εκλογές, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα αναγνώρισε την ήττα της και ευχαρίστησε όσους την εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.

Η Σιλιάνοφσκα έκρινε παράλληλα ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, όπως διαμορφώθηκε με τη νίκη του αντιπάλου της Στέβο Πεντάροφσκι, δεν εγγυάται καλύτερο μέλλον για τη χώρα και επανέλαβε την άποψη ότι η κατάσταση απαιτεί τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Από την δική του πλευρά ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ισχυρίστηκε ότι ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών σημαδεύτηκε από «σοβαρές παρατυπίες», επέρριψε την ευθύνη γι' αυτές στο κόμμα του Ζόραν Ζάεφ και εξέφρασε την άποψη ότι πολύ σύντομα η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ θα καταρρεύσει.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019, 02:07