Η Βόρεια Μακεδονία παρέλαβε χθες Κυριακή 3.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V για τον νέο κορωνοϊό. Η παρτίδα των εμβολίων έφθασε στο αεροδρόμιο των Σκοπίων. Στην παραλαβή της παρευρέθηκαν ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, ο Βένκο Φίλιπτσε, και ο πρέσβης της Ρωσίας στα Σκόπια, ο Σεργκέι Μπαζντνίκιν.

Ο Βένκο Φίλιπτσε δήλωσε ότι με τα εμβόλια αυτά που παρέλαβε η χώρα θα ξεκινήσει μεθαύριο Τετάρτη -έστω σε συμβολικό επίπεδο, αφού οι δόσεις δεν επαρκούν παρά για 1.500 ανθρώπους- το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού. Ο πρέσβης της Ρωσίας στη Βόρεια Μακεδονία θύμισε ότι το εμβόλιο Sputnik-V έχει πλέον εγκριθεί για χρήση σε 46 χώρες με πληθυσμό που φθάνει συνολικά το 1,2 δισεκατομμύριο ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τη δεύτερη παρτίδα εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού που προμηθεύεται η Βόρεια Μακεδονία, μετά από αυτή που έλαβε από τη Σερβία.

Τον Φεβρουάριο, η Σερβία έστειλε στη Βόρεια Μακεδονία 8.190 δόσεις εμβολίων των Pfizer/BioNTech, με τα οποία ξεκίνησε η ανοσοποίηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας των Βαλκανίων το οποίο εργάζεται στα νοσοκομεία αναφοράς για τους ασθενείς με τον COVID-19.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης