Οι υγειονομικές Αρχές στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ανακοίνωσαν ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα είναι σταθερή και καλή, εξέλιξη που δίνει τη δυνατότητα της περαιτέρω χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της κροατομουσουλμανικής ομοσπονδίας Βοσνίας-Ερζεγοβίνης (σ.σ. της μίας εκ των δύο οντοτήτων της χώρας) και του Υπουργείου Υγείας της Ομοσπονδίας επιβεβαίωσαν ότι η τρέχουσα κατάσταση σχετικά με την επιδημία του κορωνοϊού είναι καλή και υπάρχει η πιθανότητα ενός νέου σταδίου άρσης των περιορισμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε προηγηθεί, την περασμένη Παρασκευή, η χαλάρωση των περιορισμών σε ηλικιωμένους και παιδιά, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βγουν έξω από τα σπίτια τους. Με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις απαγορεύσεις αυτές, οι πολίτες άνω των 65 ετών θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 13:00. Οι κάτω των 18 ετών θα μπορούν να βγαίνουν την Τρίτη, την Πέμπτη και το Σάββατο από τις 14:00 έως τις 20:00.

Στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού ανήλθε σε 60 και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 1.500.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης