Στους έξι μέχρι στιγμής ανέρχονται οι τραυματίες από την σύγκρουση που έγινε πριν από λίγο μεταξύ ενός πλωτού πλοιαρίου και ενός δεξαμενόπλοιου του AMUR2521 στον πορθμό του Βοσπόρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Το συγκεκριμένο πλοιάριο είναι από αυτά που εκτελούν τουριστικά δρομολόγια.

– Τρεις από τους τραυματίες είναι μέλη του πληρώματος του τουριστικού πλωτού λεωφορείου, οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελευταία ενημέρωση :

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ιστορικό του σοβαρό ναυτικού ατυχήματος στο Βόσπορο, έχει ως εξής :

Σήμερα στις 7:25 ώρα Κωνσταντινούπολης το τάνκερ ΑΜUR 2521 εμβόλισε το πλωτό τουριστικό λεωφορείο Yenikapı-1, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριων επιβατών του δεύτερου καθώς και τριών μελών του πληρώματος, εκ των οποίων τα δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το πλωτό λεωφορείο Yenikapı-1 κατέπλεε προς το Καμπατάς που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου από το Bostanci του Μαρμαρά όταν δέχτηκε το χτύπημα από το τάνκερ στο πίσω του μέρος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι επιβάτες οι οποίοι κάθονταν κοντά στην πόρτα.

Το Yenikapı-1 κάλεσε εξέπεμψε αμέσως SOS και δέχτηκε βοήθεια από παρακείμενα πλοιάρια.

Ο Βόσπορος αυτή τη στιγμή έχει ανοίξει, ωστόσο το λιμάνι του Kabatas το οποίο είναι ένα από τα πλέον κεντρικά, παραμένει προσωρινά κλειστό.

Για τα ακριβή αίτια της σύγκρουσης των δύο πλοίων έχει ήδη ξεκινήσει σχετική έρευνα, ενώ πολλά δρομολόγια στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή έχουν ακυρωθεί καθώς επικρατεί μεγάλη κακοκαιρία, κάτι το οποίο να έπαιξε και σημαντικό ρόλο στο εν λόγω ατύχημα.

Επιμέλεια : Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης