Να μην δοθεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, προτείνοντας τη… χρεοκοπία της Ελλάδας, φέρονται να ζητούν στη Γερμανία βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Όπως μετέδωσε το MEGA, επικαλούμενο δημοσιεύματα, 15 βουλευτές του κόμματος της Μέρκελ συναντήθηκαν προ ημερών και με κοινή ανακοίνωσή τους ζητούν από τη γερμανική κυβέρνηση να μην τους φέρει προ τετελεσμένων και να μην δοθεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εν λόγω βουλευτές του CDU/CSU προτείνουν ως εναλλακτική λύση τη χρεοκοπία εντός του ευρώ και στη συνέχεια τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για αποχώρηση από την Ευρωζώνη.

Οι πληροφορίες αυτές για το μήνυμα αυτό των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στη Γερμανία έρχονται ταυτόχρονα με την προειδοποίηση του W. Schaeuble ότι υπάρχει κίνδυνος ξαφνικής χρεοκοπίας για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Παντελή Βαλασόπουλου, κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο πιστεύουν ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας – πιστωτών και για πρώτη φορά συγκεκριμένες προτάσεις, σημειώνουν ωστόσο πως ο χρόνος μέχρι τη Δυετέρα δεν επαρκεί ώστε να έχουν κλείσει όλα τα ανοιχτά θέματα, εάν -όπως αναφέρεται- δεν υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση, το Βερολίνο για να ανάψει “πράσινο” για τη χρηματοδότηση θα περιμένει την υπερψήφιση των μεταρρυθμίσεων από το ελληνικό Κοινοβούλιο και την πλήρη εφαρμογή τους, ενώ το πακέτο πρέπει να περάσει και από τη γερμανική Βουλή.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση Γερμανού αξιωματούχου που φιλοξενεί το “Bήμα της Κυριακής”: “Η απλή φραστική αναγνώριση είναι αέρας κοπανιστός. Η συμφωνία πρέπει να συνοδευθεί από την άμεση ψήφιση των μεταρρυθμίσεων από τη Βουλή και από την πρώτη εφαρμογή τους στην πράξη”.

Eπιμέλεια: Χ.Μ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης