Περίπου 1.000 Βούλγαροι αστυνομικοί και φύλακες σωφρονιστικών καταστημάτων πραγματοποίησαν, χθες, για τρίτη συνεχόμενη Κυριακή, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το βουλγαρικό Υπουργείο Εσωτερικών, στη Σόφια, με αιτήματα τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους και την αύξηση των μισθών τους.

Στη διαδήλωση πήραν μέρος για πρώτη φορά και συνάδελφοί τους από τη γειτονική Ρουμανία, οι οποίοι κρατούσαν πανό με το σύνθημα: «Η Ρουμανική Αστυνομία είναι στο πλευρό σας». Οι διαδηλωτές ζητούν, μεταξύ άλλων, κοινωνικά επιδόματα και αμοιβές για τις ώρες υπερωριακής απασχόλησης και για τις νυχτερινές βάρδιες και εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των αστυνομικών υπαλλήλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωποι του συνδικάτου εργαζομένων στο Υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας δήλωσαν ότι βλέπουν την ηγεσία του υπουργείου τους ως έναν «ανάλγητο πολέμιο». Ο αντιπρόεδρος του συνδικάτου, Γκαλεντίν Γκρόζεφ, δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των αστυνομικών υπαλλήλων.

«Στη Βουλγαρία αναπτύσσεται η δημοκρατική κοινωνία, αλλά η δημοκρατία δεν έχει φθάσει στο Υπουργείο Εσωτερικών» ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο διάλογος του συνδικάτου με το Υπουργείο Εσωτερικών απέτυχε.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν πορεία και έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, όπου πέταξαν χαρτονομίσματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον καθεδρικό ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νέβσκι και στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου κατέθεσαν στεφάνια και λουλούδια.
«Ο διάλογος με τα συνδικάτα δεν διεξάγεται στον δρόμο» δήλωσε στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων B.T.A. ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Παβλίν Ντιμίτροφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση γιατί δεν συναντήθηκε με τους διαδηλωτές και παρέστη σε εκδήλωση άλλης ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων, ο κ. Ντιμίτροφ είπε ότι δεν συμφωνεί με τα αιτήματα των εργαζομένων.
«Είναι σαφώς μη πραγματοποιήσιμα και τίθενται ως τελεσίγραφο.

Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν προβλήματα στο Υπουργείο Εσωτερικών που συσσωρεύτηκαν την τελευταία 20ετία» είπε ο κ. Ντιμίτροφ, τονίζοντας ότι οι στόχοι πρέπει να είναι ρεαλιστικοί και ότι πρέπει να υπάρξει κατανόηση και ανοχή και να διεξαχθεί διάλογος, αλλά όχι στους δρόμους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης