Τη Βουλγαρία επέλεξαν για οργανωμένες διακοπές, το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2014, 2.634.887 ξένοι επισκέπτες, προερχόμενοι από 50 χώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο απερχόμενος υφυπουργός Οικονομίας Μπράνιμιρ Μπότεφ, ο αριθμός των επισκεπτών, που δεν περιλαμβάνει τους διερχόμενους επισκέπτες και τους τουρίστες που φιλοξενούνται, αυξήθηκε κατά 5,7% έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μπότεφ σημείωσε ότι από εννέα τουριστικές αγορές η Βουλγαρία κατέγραψε αφίξεις της τάξεως των 100.000 τουριστών, ενώ οι ξένοι επισκέπτες δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό, τον ιαματικό και οικολογικό τουρισμό, καθώς και για τα συνδυασμένα τουριστικά «πακέτα».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός, καταγράφηκε μια αύξηση της τάξως του 4,5% στις αφίξεις τουριστών στη Βουλγαρία από την Ελλάδα, τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά 9% αυξήθηκαν οι αφίξεις από τη Γερμανία και σχεδόν 14% από την Τουρκία. Οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση κατά 22%, ενώ σε αντίστοιχο ποσοστό αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών από τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ελβετία και τις χώρες της Βαλτικής.

Η τακτική αεροπορική σύνδεση μεταξύ Βάρνας και Κωνσταντινούπολης, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση των επισκεπτών από το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ως συνέπεια της κρίσης στην Ουκρανία, η Βουλγαρία είχε πολύ περισσότερους επισκέπτες από τη Μολδαβία, τη Λευκορωσία και την Ουγγαρία.

Αναμενόμενα υπήρξαν λιγότεροι τουρίστες από την Ουκρανία, αν και η μείωση ήταν ηπιότερη της εκτιμώμενης, σημείωσε ο κ. Μπότεφ. Συγκεκριμένα, τους πρώτους έξι μήνες του 2014 επισκέφθηκαν τη Βουλγαρία 91.123 Ουκρανοί, κατά 8% λιγότεροι σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ο υφυπουργός γνωστοποίησε ότι τρεις βουλγαρικές εταιρείες έχουν αναλάβει τη φροντίδα των τουριστών που βρίσκονται στη Βουλγαρία για διακοπές, μέσω του ρωσικού τουριστικού πρακτορείου Labirint, που πτώχευσε. Περίπου 1.500 άτομα επηρεάστηκαν από την πτώχευση της Labirint, εκ των οποίων το 60% παραθερίζει στη νότια βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας και οι υπόλοιποι σε θέρετρα της βόρειας ακτής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης