Οι Βούλγαροι ακολουθούν τις συστάσεις των Αρχών και τηρούν τα αυστηρά μέτρα που εφαρμόζονται για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας συντονισμού για την αντιμετώπιση του ιού, καθηγητής Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι, στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Όπως είπε, οι περισσότεροι Βούλγαροι τείνουν να μένουν σπίτι, αποφεύγουν να περπατούν σε υπαίθριους χώρους και περιορίζουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μουταφτσίσκι ανακοίνωσε επίσης ότι ένα παιδί εννέα ετών, ξένης υπηκοότητας, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Ο θείος του παιδιού, ο οποίος είναι επίσης στη Βουλγαρία, εκτέθηκε στον ιό μαζί με την αδελφή του προτού έρθουν στη χώρα.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Επιθεώρησης Υγείας της Περιφέρειας του Μπλαγκόεβγκραντ Κάλογιαν Καλογιάνοφ, το αγόρι είναι μέλος ομάδας Βρετανών τουριστών που διαμένουν σε χειμερινό θέρετρο του Μπάνσκο. Ο δήμαρχος του Μπάνσκο Ιβάν Καντίεφ συγκάλεσε την τοπική ομάδα συντονισμού για την αντιμετώπιση της κρίσης και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων. 

Εξάλλου, ο κ. Μουταφτσίσκι κάλεσε τους πολίτες που μένουν στο σπίτι να μην πανικοβάλλονται και επανέλαβε ότι πολίτες που έχουν συμπτώματα της νόσου ή είχαν ταξιδέψει πρόσφατα σε χώρες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να θέσουν τον εαυτό τους σε καραντίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα επισήμανε, πολίτες που παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου μπορούν να καλέσουν τον προσωπικό γιατρό τους στο τηλέφωνο για να λάβουν οδηγίες σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν.

Όσοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό αλλά έχουν ήπια συμπτώματα και δεν χρειάζονται νοσηλεία θα πρέπει να τεθούν σε κατ’ οίκον απομόνωση τουλάχιστον για 21 ημέρες, όχι για 14, είπε ο κ. Μουταφτσίσκι. Με την παρέλευση του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος, θα πρέπει να υποβληθούν σε σειρά εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν ιαθεί. «Διεθνώς, μόνο οι πιο σοβαρές περιπτώσεις αντιμετωπίζονται στο νοσοκομείο – εκείνοι που χρειάζονται εντατική θεραπεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης