Ο χαρακτηρισμός «ζώο» χρησιμοποιείται υποτιμητικά στη γλώσσα μας για να περιγράψει έναν άνθρωπο, αλλά δυστυχώς είναι αμέτρητες οι περιπτώσεις παγκοσμίως που μας κάνουν να σκεφτόμαστε ότι μάλλον το αντίστροφο θα έπρεπε να συμβαίνει.

Φριχτοί βασανισμοί ζώων πάντα συνέβαιναν. Η διάδοση του ίντερνετ (και συνεπώς και της εικόνας και του ήχου) συνέβαλαν –μεταξύ άλλων- στην κοινοποίηση συγκεκριμένων περιστατικών από αρρωστημένους ανθρώπους που κακοποιούν ζώα για την προσωπική τους διασκέδαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο παρακάτω βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mail, μαγνητοσκοπήθηκε ένα «έθιμο» που κρατά αιώνες στη Βουλγαρία και βοηθά στην αντιμετώπιση της… λύσσας στους σκύλους. Οι κάτοικοι δένουν τους σκύλους με σχοινί, το περιστρέφουν πολλές φορές και τα δύστυχα πλάσματα πέφτουν στο νερό σε κατάσταση σοκ, ανήμπορα να κολυμπήσουν.

Το «έθιμο» αυτό, σύμφωνα με τη Daily Mail, μετρά αιώνες στην πόλη Μπροντίλοβο στα νοτιοανατολικά της χώρας και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με την άφιξη της άνοιξης.

 Η «παράδοση»- έχει απαγορευτεί δια νόμου από το 2006 αλλά ακόμα εφαρμόζεται- έχει ξεσηκώσει τις οργανώσεις προστασίας των ζώων που μάχονται για να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέλη της οργάνωσης Animal Rights Sofia φύλαξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο τις όχθες του ποταμού Βελέκα για να διασφαλίσουν πως οι ντόπιοι θα προσάρμοζαν τη… μέθοδό τους στους νέους κανονισμούς, σύμφωνα με τους οποίους τα σκυλιά βουτούν στο ποτάμι και απλά κολυμπούν με ασφάλεια ως την άλλη όχθη.

«Δεν είναι το καλύτερο αλλά είναι καλύτερο από ό,τι πριν», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης. «Κάποιες από τις παραδόσεις αυτές είναι ριζωμένες εδώ και εκατοντάδες χρόνια, δεν μπορείς να τις αλλάξεις σε ένα βράδυ», είπε.

Δείτε το βίντεο: 

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης