«Εδώ και 70 χρόνια οι παγκόσμιες και βουλγαρικές σλαβικές μελέτες λένε ότι δεν υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Focus, ο Βούλγαρος διευθυντής του Μουσείου Εθνικής Ιστορίας, Μποζιντάρ Ντιμιτρόφ, με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο Στρασβούργο.

«Ο κ. Σαμαράς δεν είπε κάτι το οποίο δεν ισχυρίζονται ήδη ομόφωνα όχι μόνο οι βουλγαρικές, αλλά και οι παγκόσμιες σλαβικές μελέτες, χωρίς εξαίρεση. Ορισμένοι ξένοι συγγραφείς μάλιστα διακωμωδούν (την ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας) τόνισε ο κ. Ντιμιτρόφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βούλγαρος ιστορικός επικαλείται αναφορά του Αυστριακού καθηγητή Κρόνστάινερ, σύμφωνα με τον οποίο «η «μακεδονική» γλώσσα αποτελεί μία βουλγαρική γλώσσα γραμμένη σε σερβική γραφομηχανή», αλλά και λήμμα γαλλικής εγκυκλοπαίδειας, η οποία εκδόθηκε πριν από μερικά χρόνια και αναφέρει ότι «η μακεδονική είναι διάλεκτος της βουλγαρικής γλώσσας».

Καταλήγει, δε, ότι, πράγματι –όπως λέει ο ιστορικός- η «μακεδονική» γλώσσα κατασκευάστηκε από τους κομμουνιστές, οι οποίοι ανήλθαν στην εξουσία στη «Μακεδονία του Βαρδάρη» το 1944.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης