Εκατοντάδες διαδηλωτές και πολιτικοί ηγέτες συμμετείχαν σε  κινητοποίηση σήμερα στη Σόφια κατά της απόφασης της κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτικό το «Πράσινο Πιστοποιητικό» για την πρόσβαση των πολιτών σε εστιατόρια, θέατρα και εμπορικά κέντρα.

Ο μεταβατικός υπουργός Υγείας ανακοίνωσε αυτό το μέτρο την Τρίτη, ωστόσο, επιχειρηματίες και πολιτικοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, ενόψει και των βουλευτικών εκλογών της 14ης Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση τους νέους κανόνες, που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Πέμπτη, η πρόσβαση σε μπαρ, γυμναστήρια, ξενοδοχεία και άλλους κλειστούς χώρους θα επιτρέπεται μόνο σε όσους διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης ή αρνητικό τεστ για την Covid-19. Μόνο το 24% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί στη Βουλγαρία. Επίσης, οι γιατροί και οι φροντιστές ηλικιωμένων και ασθενών δεν θα επιτρέπεται να εργάζονται αν δεν διαθέτουν το πιστοποιητικό.

Από το μέτρο εξαιρούνται τα μέσα μεταφορών, οι τράπεζες, τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων. Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι τα μέτρα καταπατούν τις ελευθερίες τους και είναι ένα μέσο για να τους αναγκάσουν να εμβολιαστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης