Χιλιάδες διαδηλωτές στη Βουλγαρία γέμισαν την Τετάρτη την πλατεία μπροστά από το κτήριο του Κοινοβουλίου στο κέντρο της Σόφιας ζητώντας την πλήρη κατάργηση του πράσινου πιστοποιητικού για την COVID-19.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε στο Facebook από το μικρότερο κόμμα του Κοινοβουλίου, το Vazrazhdane (Αναγέννηση), μετά την ψήφιση από το νομοθετικό σώμα κανόνων που απαιτούν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης, θετικό τεστ αντισωμάτων ή αρνητικό τεστ COVID-19 για την είσοδο στο κτήριο της Εθνοσυνέλευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κτήριο της Βουλής είχε αποκλειστεί από την αστυνομία και τη χωροφυλακή. Λίγο μετά το μεσημέρι η ένταση κλιμακώθηκε, καθώς οι διαδηλωτές παραβίασαν τον αστυνομικό κλοιό και προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κεντρική είσοδος του κτηρίου της Βουλής αποκλείστηκε από μέσα με αναποδογυρισμένα τραπέζια. Οι βουλευτές της Αναγέννησης, που βρίσκονταν μέσα στο κτήριο, επέμειναν να επιτραπεί στους διαδηλωτές να εισέλθουν στο κτήριο ή να βγουν οι ίδιοι οι βουλευτές από την κύρια είσοδο και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

 

Ο επικεφαλής για τον τομέα της Σόφιας του κόμματος Αναγέννηση, Αλεξάντερ Αρανγκέλοφ, δήλωσε στο BTA ότι αναμένονταν περίπου 40 λεωφορεία με υποστηρικτές του κόμματος από όλη τη Βουλγαρία. Η διαδήλωση απέκλεισε την κυκλοφορία σε πολλές κεντρικές λεωφόρους στη Σόφια. Τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης