Βουλγαρία: Διαδηλωτές κατά των περιορισμών επιχείρησαν να μπουν στο Κοινοβούλιο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022, 17:17
Βουλγαρία: Διαδηλωτές κατά των περιορισμών επιχείρησαν να μπουν στο Κοινοβούλιο

Χιλιάδες διαδηλωτές στη Βουλγαρία γέμισαν την Τετάρτη την πλατεία μπροστά από το κτήριο του Κοινοβουλίου στο κέντρο της Σόφιας ζητώντας την πλήρη κατάργηση του πράσινου πιστοποιητικού για την COVID-19.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε στο Facebook από το μικρότερο κόμμα του Κοινοβουλίου, το Vazrazhdane (Αναγέννηση), μετά την ψήφιση από το νομοθετικό σώμα κανόνων που απαιτούν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης, θετικό τεστ αντισωμάτων ή αρνητικό τεστ COVID-19 για την είσοδο στο κτήριο της Εθνοσυνέλευσης.

Το κτήριο της Βουλής είχε αποκλειστεί από την αστυνομία και τη χωροφυλακή. Λίγο μετά το μεσημέρι η ένταση κλιμακώθηκε, καθώς οι διαδηλωτές παραβίασαν τον αστυνομικό κλοιό και προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο.

 

 

Η κεντρική είσοδος του κτηρίου της Βουλής αποκλείστηκε από μέσα με αναποδογυρισμένα τραπέζια. Οι βουλευτές της Αναγέννησης, που βρίσκονταν μέσα στο κτήριο, επέμειναν να επιτραπεί στους διαδηλωτές να εισέλθουν στο κτήριο ή να βγουν οι ίδιοι οι βουλευτές από την κύρια είσοδο και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

 

Ο επικεφαλής για τον τομέα της Σόφιας του κόμματος Αναγέννηση, Αλεξάντερ Αρανγκέλοφ, δήλωσε στο BTA ότι αναμένονταν περίπου 40 λεωφορεία με υποστηρικτές του κόμματος από όλη τη Βουλγαρία. Η διαδήλωση απέκλεισε την κυκλοφορία σε πολλές κεντρικές λεωφόρους στη Σόφια. Τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022, 17:36