Βουλγαρία: Εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την αγορά προστατευτικού εξοπλισμού για τα νοσοκομεία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 15:00
Βουλγαρία: Εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την αγορά προστατευτικού εξοπλισμού για τα νοσοκομεία

Εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την αγορά μασκών, προστατευτικού εξοπλισμού και απολυμαντικών για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας εγκαινίασε η Ένωση Ιατρών Βουλγαρίας (BMU).

Η εκστρατεία με τίτλο «Για τους ήρωες με τις λευκές στολές» πραγματοποιείται σε μία περίοδο, κατά την οποία ολοένα και περισσότεροι φορείς και επιχειρήσεις «συστρατεύονται» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ. Επίσης το Υπουργείο Υγείας της Βουλγαρίας έχει δημοσιεύσει τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο συγκεντρώνονται δωρεές.

 Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί ανακοινώθηκαν 19 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που ανεβάζουν τον συνολικό τους αριθμό σε 190. Όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR), σήμερα είναι η πρώτη ημέρα εφαρμογής των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών σε όλες τις πόλεις της χώρας. Οι πολίτες που πρόκειται να μετακινηθούν εκτός της πόλης στην οποία διαμένουν μόνιμα υποχρεούνται να έχουν μαζί τους υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναγράφεται ο λόγος της μετακίνησής τους.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 15:02