Η Βουλγαρία ενίσχυσε τις στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, λόγω της πολιτικής κρίσης στη γειτονική χώρα και των τελευταίων γεγονότων στο Κουμάνοβο.

«Ο βουλγαρικός στρατός είναι στα σύνορα, έτοιμος, αν η κατάσταση επιδεινωθεί» δήλωσε την Τετάρτη ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, σχολιάζοντας τα γεγονότα στα Σκόπια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρακολουθούμε τα γεγονότα με ανησυχία. Εκτός από τη θέση του Υπουργείου Εξωτερικών, είχαμε και συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφάλειας» ανέφερε ο κ. Μπορίσοφ.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας είπε ακόμη ότι η προσεχής Κυριακή θα είναι κρίσιμη μέρα στην ΠΓΔΜ, καθώς θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη εκπαίδευση των στρατιωτικών μονάδων μαζί με ειδικές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις και ότι οι στρατιώτες είναι έτοιμοι να σταματήσουν πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τέτοιες ασκήσεις διεξάγονται για τον εντοπισμό τρομοκρατικών ομάδων. Γίνονται στο πλαίσιο προετοιμασίας» ανέφερε ο Μπόικο Μπορίσοφ, σημειώνοντας ότι προετοιμασίες γίνονται και διαβάσεις στα σύνορα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης