Ο γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας Σοτίρ Τσατσάροφ δήλωσε ότι οι εικόνες στους τηλεοπτικούς σταθμούς για τα επεισόδια που προκλήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του άφησαν την εντύπωση ότι οι ενέργειες της αστυνομίας ξεπέρασαν τα όρια της φυσιολογικής αστυνομικής συμπεριφοράς.

Συνεπώς, η εισαγγελική Αρχή ενεργώντας με δική της πρωτοβουλία θα ερευνήσει παρανομίες και πρόκληση σωματικών βλαβών, δήλωσε ο κ. Τσατσάροφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προσπαθούμε να διαπιστώσουμε αν υπήρξε βία και από τις δύο πλευρές» είπε ο γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας και ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών να αναφέρει ποια τμήματα και ποιοι αστυνομικοί πήραν μέρος στη διατήρηση της ασφάλειας στο κτήριο της Βουλής το βράδυ των επεισοδίων.

Χθες, η Βουλγαρική Επιτροπή του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζήτησε από τις εισαγγελικές Αρχές να διεξαγάγουν γρήγορη, διεξοδική, αμερόληπτη έρευνα σχετικά με την «απαράδεκτα υπερβολική χρήση βίας εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών» την Τρίτη το βράδυ γύρω από το Κοινοβούλιο, όπως κατήγγειλε. Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της, η Επιτροπή ανέφερε ότι τη νύχτα της 23ης Ιουλίου η αστυνομία οργάνωσε μια περιττή, κακώς σχεδιασμένη, προκλητική επιχείρηση σε μια προσπάθεια να απομακρύνει βουλευτές και υπουργούς από το Κοινοβούλιο, τις εισόδους του οποίου είχαν αποκλείσει διαδηλωτές.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης