Η σύμβαση συνεργασίας του πυρηνικού σταθμού «Κοζλοντούι» με την αμερικανική εταιρεία «Westinghouse» είναι έτοιμη και θα εγκριθεί- κατά πάσα πιθανότητα- στο εγγύς μέλλον από τον αρμόδιο δημόσιο θεσμό, την Bulgarian Energy Holding, επισημαίνει σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα “Τρουντ” επικαλούμενη τον υποδιευθυντή του «Κοζλοντούι» Αλεξάντερ Νικόλοφ.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο αξιωματούχο, η «Westinghouse» θα αποκτήσει το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της μεικτής επιχείρησης, κύριο έργο της οποίας θα είναι η διαχείριση της κατασκευής και της εγκατάστασης του νέου αντιδραστήρα στο βουλγαρικό πυρηνικό σταθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κόστος της νέας μονάδας υπολογίζεται σε περίπου πέντε δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ύστερα από άρθρο της εφημερίδας της Ιαπωνίας «Nikkei» για την επικείμενη υπογραφή της συμφωνίας για το νέο αντιδραστήρα, οι μετοχές της Toshiba ανέβηκαν κατά 2,5% επειδή η γνωστή επιχείρηση της Ιαπωνίας είναι κύριος μέτοχος της Westinghouse, επισημαίνεται στο δημοσίευμα της «Τρουντ».

«Η Toshiba θα κατασκευάσει πυρηνικό αντιδραστήρα στη Βουλγαρία. Θα είναι έτοιμος το 2025. Ύστερα από το δυστύχημα στη Φουκουσίμα, οι επιχειρήσεις της Ιαπωνίας ψάχνουν για συμβόλαια εκτός της χώρας», τονίζει, μεταξύ άλλων, η ημερήσια «Νόβιναρ» και προσθέτει σε άλλο σημείο ότι, “η εταιρεία Westinghouse Electric είναι στα πρόθυρα της υπογραφής συμφωνίας αξίας πέντε δισ. δολαρίων, περίπου, για την κατασκευή νέου πυρηνικού αντιδραστήρα στη Βουλγαρία”, επικαλούμενη ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του υπουργικού συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης