Ο αντιπρόεδρος του κόμματος GERB και πρώην υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Τσβετάν Τσβετάνοφ καταδικάσθηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή, με την κατηγορία ότι αρνήθηκε να επιτρέψει τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών του Ορλίν Τεοντόροφ, διοικητή της υπηρεσίας Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος στο Βέλικο Τίρνοβο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στην έκδοση «Πράβεν Σβιάτ» (Νομικός Κόσμος), ο δικαστής Τόνι Γκέτοφ υποστήριξε ότι, με τις ενέργειές του, ο κ. Τσβετάνοφ παραβίασε την ανεξαρτησία των διαφορετικών Αρχών, ακυρώνοντας την απόφαση των αρμόδιων δικαστικών οργάνων για παρακολούθηση των τηλεφώνων του Τεοντόροφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Ορλίν Τεοντόροφ συνελήφθη το 2011 και δικάζεται σήμερα για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών και για κατάχρηση εξουσίας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο αντιπρόεδρος του GERB Τσβετάν Τσβετάνοφ κατηγόρησε, σήμερα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα για άσκηση πίεσης στον δικαστή «τα χέρια του οποίου έτρεμαν όσο διάβαζε την ετυμηγορία» όπως είπε.

Ο ίδιος δήλωσε στη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ και σε άλλα ΜΜΕ, ότι θα ασκήσει έφεση ενάντια στην καταδίκη του σε «μια από τις τρεις πολιτικές δίκες εις βάρος του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παρατείνει την επιτήρηση της Βουλγαρίας καθώς η χώρα απέτυχε να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα και να πατάξει τη διαφθορά, γεγονός που αποθαρρύνει τους επενδυτές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης