Βουλγαρία: Κουμπί πανικού σε ασθενοφόρα για την ασφάλεια των νοσηλευτών από επιθέσεις

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019, 11:25
Βουλγαρία: Κουμπί πανικού σε ασθενοφόρα για την ασφάλεια των νοσηλευτών από επιθέσεις
Ειδικά κουμπιά πανικού, με στόχο την ασφάλεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από επιθέσεις εναντίον τους, θα τοποθετήσει σε 400 νέα ασθενοφόρα το Υπουργείο Υγείας της Βουλγαρίας.

Η σχετική ανακοίνωση, η οποία μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, έγινε έπειτα από τον θόρυβο που προκλήθηκε εξαιτίας των πρόσφατων καταγγελιών για άσκηση βίας από ασθενείς κατά νοσηλευτών και ιατρών.

Από το Υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε επίσης ότι, έπειτα από τις πρόσφατες σωματικές επιθέσεις κατά γιατρών και νοσηλευτών στο Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στην πόλη Γκόρνα Οριαχόβιτσα (Gorna Oryahovitsa), ο υπουργός έδωσε εντολή για την εικοσιτετράωρη φύλαξη του χώρου. Επίσης, όλες οι αναφορές για τις επιθέσεις έχουν προωθηθεί στο γραφείο του εισαγγελέα.

Οι επιθέσεις στο κέντρο αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών στην Γκόρνα Οριαχόβιτσα είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 27 νοσηλευτές να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. Οι νοσηλευτές τονίζουν ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξουν δραστικές και άμεσες αλλαγές που να εγγυώνται την ασφάλειά τους δεν πρόκειται να αλλάξουν απόφαση.

Σύμφωνα με μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βουλγαρίας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έρχεται καθημερινά αντιμέτωπο με φραστικές ακόμα και σωματικές επιθέσεις, και το Υπουργείο Υγείας δεσμεύθηκε ότι θα διαθέσει χρηματικούς πόρους για την ανάθεση υπηρεσιών φύλαξης σε εταιρείες σε κέντρα αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών. Το ιατρικό κέντρο στην Γκόρνα Οριαχόβιτσα καλύπτει πέντε δήμους και κατά μέσο όρο παρέχει ιατρική βοήθεια σε 60.000 άτομα, ανά έτος.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019, 11:25