Στη διάρκεια μιας νέας επιχείρησης των βουλγαρικών αστυνομικών Αρχών για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, με την κωδική ονομασία «οι φακίρηδες», συνελήφθησαν πέντε άτομα νωρίς σήμερα το πρωί.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Τσβέταν Τσβετάνοφ, στόχος της επιχείρησης ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη μελών κυκλώματος που επιδίδεται σε κλοπές αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα άτομα που συνελήφθησαν, σύμφωνα με τον κ. Τσβετάνοφ, «είναι πολύ επιθετικοί και καλά εκπαιδευμένοι εγκληματίες, οι οποίοι εξαπατούν τους κατοίκους της Σόφιας, κλέβοντας τα αυτοκίνητά τους».

Στις έρευνες που ακολούθησαν τη σύλληψη των πέντε υπόπτων βρέθηκαν πλαστά έγγραφα ιδιοκτησίας αυτοκινήτων και διάφορα εκρηκτικά υλικά.

Παράλληλα με την επιχείρηση «οι φακίρηδες», η βουλγαρική αστυνομία διεξάγει, επίσης, επιχειρήσεις κατά διαφόρων εγκληματικών οργανώσεων, για τις οποίες υπάρχουν υποψίες πως έχουν υπογράψει συμβόλαια θανάτου. Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αυτών έχουν συλληφθεί ήδη 13 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Χταπόδι», συνελήφθησαν 14 άτομα, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβιασμού, διακίνησης ναρκωτικών, ξεπλύματος μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης