Την αναστολή της παροχής 38 σιδηροδρομικών υπηρεσιών από σήμερα, Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, εξαιτίας -κυρίως- της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης κατά 40 εκατομμύρια λέβα, ανακοίνωσε ο οργανισμός σιδηροδρόμων της Βουλγαρίας (BDZ).

Ο οργανισμός υπογραμμίζει ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα επηρεάσει δυσμενώς τη σιδηροδρομική μετακίνηση των πολιτών και σημειώνει πως η έλλειψη εναλλακτικών μέσων μαζικής μεταφοράς ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους επέλεξε τη διατήρηση των γραμμών σε ορισμένες περιοχές, με λιγότερα, όμως, τρένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση του οργανισμού σιδηροδρόμων έγινε έπειτα από τις δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή του, Βλαντίμιρ Βλαντιμίροφ, στη δημόσια τηλεόραση της Βουλγαρίας, βάσει των οποίων, η επιχορήγηση του 2015 για τον οργανισμό είναι μειωμένη κατά 40 εκατομμύρια λέβα.

Απειλούν με απεργία οι εργαζόμενοι

Εν τω μεταξύ, τα εργατικά συνδικάτα προειδοποιούν με απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που οι σχεδιασμένες απολύσεις (1.500 απολύσεις μέσα στο 2015) γίνουν πραγματικότητα. Η Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Εργατικών Συνδικάτων της Βουλγαρίας (CITUB) και το παράρτημά της για τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο, απηύθυναν κάλεσμα για επείγουσα συνάντηση με την Ένωση Δήμων της χώρας, προκειμένου να συζητηθεί η αναστολή της παροχής σιδηροδρομικών υπηρεσιών που ισχύει από σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα εργατικά συνδικάτα, η αρχική αναστολή της παροχής σιδηροδρομικής σύνδεσης και η περαιτέρω συνέχιση του φαινομένου, με αδρανοποίηση επιπλέον 90 τρένων, θα προκαλέσει κοινωνική ένταση μεταξύ του προσωπικού του οργανισμού και των επιβατών και μεταξύ του πληθυσμού που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σιδηροδρομική συγκοινωνία.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης