Οχτώ φοιτητές του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Ντελφτ (Delft University of Technology), στην Ολλανδία, θα διανύσουν 3.000 χιλιόμετρα από την πόλη τους έως τη Σόφια της Βουλγαρίας προκειμένου να μαζέψουν χρήματα για την ανάπτυξη ενός ψηφιακού βοηθού – chatbot για τους ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις. Πρόκειται για μια διαδραστική εφαρμογή για την πρόληψη και την έγκαιρη πρόγνωση συμπτωμάτων της νόσου.

Οι περισσότεροι από τους φοιτητές της ομάδας δεν έχουν ανάλογη εμπειρία, είναι μάλλον άπειροι και θα χρειαστεί να προπονηθούν σκληρά προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν στον προορισμό τους, επισημαίνει η κοινωνική «Heart to Handle», που διοργανώνει το ξεχωριστό αυτό ταξίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την οργάνωση «Heart to Handle» ίδρυσε το 2013 η Daphne Koolen (Ντάφνι Κούλεν), μετά τον θάνατο του πατέρα της από καρδιακή πάθηση. Ήταν τότε που αποφάσισε να κάνει κάτι προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για να βρεθεί ένα φάρμακο που θα καταπολεμά τέτοιου είδους παθήσεις. Έτσι, το καλοκαίρι του 2014, η ίδια και τέσσερις φίλοι της ταξίδεψαν με το ποδήλατο από το Χρόνινγκεν (Groningen) της Ολλανδίας έως τη Βαρκελώνη της Ισπανίας και κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν το ποσό των 22.525 ευρώ. Έκτοτε, κάθε χρόνο, μια ομάδα φοιτητών αναλαμβάνει αυτό το επίπονο σωματικά εγχείρημα προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα προκειμένου να δοθούν στην έρευνα για την καταπολέμηση της νόσου.

Το «chatbot», για το οποίο θα προσπαθήσουν οι οχτώ φοιτητές να συγκεντρώσουν χρήματα αυτή τη χρονιά, θα μπορεί να αναγνωρίζει συμπτώματα της νόσου, κάνοντας χρήση διαδραστικών μεθόδων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σ’ έναν ασθενή να αποταθεί σε ειδικό από την πρώτη στιγμή. Την τεχνολογία του εν λόγω «chatbot» αναπτύσσουν επιστήμονες (καρδιολόγοι) από το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Χρόνινγκεν (University Medical Center Groningen-UMCG).

Στόχος του ταξιδιού είναι η συγκέντρωση 30.000 ευρώ, ποσό που απαιτείται προκειμένου η οργάνωση «Heart to Handle» να μπορέσει να στηρίξει πλήρως τη σχετική έρευνα και τη δημιουργία του «chatbot» προκειμένου να φτάσει σε κάθε άνθρωπο που το χρειάζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα των οχτώ Ολλανδών φοιτητών αναμένεται να φτάσει στη Σόφια, στις 3 Αυγούστου, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το εγχείρημά τους είναι διαθέσιμες στη σελίδα του «Heart to Handle», στο διαδίκτυο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης