Την διενέργεια δημοψηφίσματος για την εφαρμογή νόμου που θα επιτρέπει την ευθανασία, ζήτησε ο Συνήγορος του Πολίτη της Βουλγαρίας, Κονσταντίν Πέντσεφ.

Ο κ. Πέντσεφ ζήτησε από την πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας της Βουλγαρικής Βουλής, Ντεσισλάβα Ατανάσοβα, να διατυπώσει την θέση της για το νομοσχέδιο για την ευθανασία που κατέθεσε ο Λιούμπεν Κορνέζοφ από το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Ο Συνήγορος του Πολίτη τόνισε ότι είναι πεπεισμένος πως πρέπει να ακουστεί η άποψη των πολιτών, πριν από την λήψη απόφασης για το θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το θέμα της ευθανασίας αφορά ευθέως το δικαίωμα στη ζωή, που είναι το πρώτο απ΄όλα τα θεμελιώδη δικαιώματα, δεν πρόκειται για νομικό ζήτημα, ούτε απαιτείται πολιτική απόφαση ή εκπλήρωση δεσμεύσεων της Βουλγαρίας ως κράτος – μέλος της ΕΕ», υπογράμμισε ο κ. Πέντσεφ.

«Το αν η ευθανασία θα πρέπει να ρυθμίζεται από νόμο ή όχι είναι ζήτημα ηθικής, εθνικής νοοτροπίας και αξιών», σημειώνει ο Συνήγορος του Πολίτη της Βουλγαρίας σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας. Τέλος, η πρόαση του Πέντσεφ περιλαμβάνει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ευθανασία ταυτόχρονα με τις προεδρικές και δημοτικές εκλογές στις 23 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης