Ασφαλές προβάδισμα, 18 ποσοστιαίων μονάδων, ενόψει των εκλογών της 5ης Οκτωβρίου δίνει στο GERB νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας.

Αναλυτικότερα, το GERB (36%), το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (18%) και το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (14%) είναι τα τρία κόμματα, που εκτιμάται πως θα εξασφαλίσουν μετά βεβαιότητας την παρουσία τους στη Βουλή, στις έκτακτες βουλευτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν σε περίπου δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup International, προοπτική να μπουν στο καινούργιο κοινοβούλιο έχουν επίσης η «Βουλγαρία Χωρίς Λογοκρισία» (5,8%), η κεντροδεξιά «Μεταρρυθμιστική Ένωση» (5,6%) και ο εθνικιστικός συνασπισμός «Πατριωτικό Μέτωπο» (4,9%).

Η κεντροαριστερή παράταξη ABV του πρώην προέδρου Γκιόργκι Παρβάνοφ συγκεντρώνει ποσοστό 3,6% και το εθνικιστικό «Ατάκα» 3,4%.

Στις 5 Οκτωβρίου θα προσέλθουν στις κάλπες 3,4 εκατ. εκλογείς, προκύπτει από τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε αρχές Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 1.050 πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τη μεγάλη υποστήριξη στο GERB, το 59% των ερωτηθέντων είναι αντίθετοι στο να αναλάβει πρωθυπουργός ο πρόεδρος του κόμματος Μπόικο Μπορίσοφ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Gallup International, Ντίμιταρ Γκάνεφ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης