Σήμερα αναμένεται να παρουσιάσει την πρότασή του για τη νέα κυβέρνηση της Βουλγαρίας ο Πλάμεν Ορεσάρσκι, στον οποίο έδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο πρόεδρος της χώρας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ, μετά την επιστροφή της από τον Μπόικο Μπορίσοφ, επικεφαλής του κόμματος που κατέκτησε την πρώτη θέση στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, του GERB.

Το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, από τους κόλπους του οποίου προέρχεται ο Ορεσάρσκι, είχε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου διαβουλεύσεις με το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα το πρωί, ο Ορεσάρσκι είχε συνάντηση με εκπροσώπους του εθνικιστικού Ατάκα αλλά και το κίνημα της πρώην επιτρόπου Μεγκλένα Κούνεβα, Βουλγαρία για τους Πολίτες (σ.σ.: το κίνημα αυτό δεν κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για τη Βουλή στις τελευταίες πρόωρες βουλευτικές εκλογές), προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία.

Ο Ορεσάρσκι, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο της Σόφιας «Novinite», δήλωσε χθες ότι έχει προετοιμάσει κατά 90% την πρότασή του για το νέο υπουργικό συμβούλιο, αλλά αρνήθηκε σθεναρά να αποκαλύψει συγκεκριμένα ονόματα. Η μόνη σίγουρη υποψηφιότητα είναι αυτή της Τάνια Αντρέεβα, διευθύντριας νοσοκομειακής μονάδας στη Σόφια, η οποία παραδέχθηκε με δηλώσεις της στη δημόσια τηλεόραση ότι έχει δεχθεί πρόταση να αναλάβει τα ηνία του Υπουργείου Υγείας.

Στις εκλογές της 12ης Μαΐου τέσσερα κόμματα κατάφεραν να περάσουν το όριο του 4% για την είσοδο στη Βουλή. Πρόκειται για το GERB, το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών και το Ατάκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης